torstai 14. kesäkuuta 2012

Ennen vai jälkeen

Kissa vai koira, mäntykangas vai koivumetsikkö. Näitä kliseisiä vastakkain asetteluja kyllä riittää ja vuosien varrella itsekin olen syyllistynyt tyypittelyyn aika usein. Olen aina ollut ehdottomasti koiraihminen ja rakastanut koivikoita yli kaiken.


Sitten tuli Pekkarinen, mäntykankaasta pitävä kissaihminen. Ja mäntykankaalla on nyt minulle mieluisin kesäpaikkammekin, eikä tuo tunnu yhtään hullummalle. Kissan tilalle meidän perheeseemme tuli koira, ja hyvin on Pekkarinenkin sopeutunut siihen.


Tämä lomapaikkamme ei tosiaankaan ole nykyaikaisen tasokas vapaa-ajan asunto. Kaikki on aika paljonkin vinksin vonksin ja tilaa on vähän. Suurimmat satsauksemme paikkaan ovat olleet juuri ostetut uusi jääkaappi ja kiuas. Muuten on menty sillä, mitä saatavilla  valmiiksi on ollut tai kirpputorilta halvalla löytynyt. Laskin juuri tänään ihan vaan mielenkiinnosta, että syviä ja matalia ruokalautasia meikäläisen kirpputorireissujen jäljiltä onkin kertynyt aika mukava määrä. Lopetin laskemisen tuossa 90 kappaleen kohdalla. Ja nämä olivat siis ihan vaan isoja ruokalautasia. Hohhoijaa.Rakennukset on tehty 70-luvun alkuvuosina itäsuomalaisittain pienehkön, mutta tosi hiljaisen ja rauhallisen järven rannalle. Ranta on matala, kovapohjainen luonnon hiekkaranta ja vesi lämpenee järvessä mukavan nopeasti.

  
Kun tämän paikan lunastimme Pekkarisen isältä, rakennukset olivat sisustukseltaan hänen entisen vaimonsa jäljiltä. Ennen kuvat on otettu vuonna 2008, mutta suurinpiirtein samoista kohdista otin tällä viikolla nämä jälleen-kuvat. Päätelkää itse mikä on ennen ja mikä edustaa nykytilannetta.


Nämä kaikki yllä olevat kuvat on otettu aitasta, joka periaatteessa on se "päärakennus". Alle 25 neliön tilaan on mahdutettu keittiö, ruokailutila ja olohuone.
Aitan lisäksi tontilla on nukkuma-aitta ja saunarakennus, jossa on pienen pieni takkatupa. Kuvat alla takkatuvasta.Takkatuvassa rouhean viimeistelemätön tinkimätöntä 70-luvun mökkityyliä edustava takka. Ja talvisäilössä tuo minulle rakkaaksi tullut tonttu, joka kuoli Asta-myrskyssä pari kesää sitten.
 Tällä mökillä jokainen saa tehdä enemmän tai vähemmän sitä, mitä ihan oikeasti itse haluaa. Meillä se tarkoittaa sitä, että Pekkarinen juoksee ja hakkaa halkoja. Minä luen lehtiä ja suunnittelen kaiken näköistä, joka useimmiten jää toteuttamatta. Ja Traktorimies nikkaroi. Viime kesänä taiteili tämän aivan upean toteemin myrskyn jäljiltä pystyyn jääneeseen puolikkaaseen männyn runkoon. Oma kotitoteemimme.


2 kommenttia:

  1. 90+ isoa ruokalautasta - tarkoittaa että me kaikki tutut (ja jopa tuntemattomat?) voimme lähitulevaisuudessa odottaa kutsua isoihin juhliin?! :) Maja

    VastaaPoista
  2. Nonniih, tai sitten tarkoittaa, että täällä päässä ei jollain ole korvien välissä ihan kaikki kotona. Ja sitä paitsi laseja ei vielä ole ihan tuota 90 kappaletta, vaikka kuinka olen yrittänyt haalia, joten projekti jatkuu....

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)