sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kommista taliman, talimi banana

Syksyihminen en voi kyllä kehua olevani minkään vertaa. Alkaa todella ärsyttämään ja ahdistamaan tämä vähäinen valon määrä. Päivässä tunteja vaikuttaisi olevan ainakin kaksi vähemmän kuin valoisaan aikaan.

Kirpputorilla tulee juostua lohtua hakemassa kiihtyvällä tahdilla. Vaikka kaikenlaista on tullut hankittua, niin ilahduttavasti kuitenkin tänä syksynä enemmän luovuttua. Karkeana arviona heitän, että meiltä on muuttanut muualle kolmatta sataa esinettä. Myytyä on tullut niin emalikippo- kuin vintagevaatekokoelma. Monen monta vanhaa täkkiäkin on pakattu ja lähetetty uuteen osoitteeseen.

Taannoin kuitenkin kyytiini lähti tämä ruotsalainen valaisin vuodelta 1970. Minun elämäntavassani huono puoli on se, että kun mieluisa esine sattuu eteen, se on heti korjattava talteen, oli sille kotona paikka tai ei. Hinken-lamppu on nyt sitten ollut paikkaa vailla jo jonkun aikaa, pyörinyt nurkissa ja välillä varastossakin. Keittiöön se nyt kaiketi päätyy pienen uudelleen muotoilun jälkeen. Varastointi oli jättänyt jälkensä tähän jättiläiskokoiseen peltiseen lamppuun.Viikonloppua on tällä kertaa vietetty rennoissa merkeissä naisten kesken. Perheen miehet lähtivät viettämään eräelämää Keravajoen rannalle. Kotona on herkuteltu ja poltettu kynttilöitä.
Ennakkoluulottomasti annoin myös Kisuprinsessan stailata minut pikkujoululookiin tekoripsineen päivineen. Koska lopputulos muistutti kuitenkin enemmän 80-luvun legendaarista drag queen-laulajaa Divinea kuin minua, kuvittelisin että ensi perjantain juhliin lähdetään kuitenkin sillä samalla tyylillä, jolla on esiinnytty julkisuudessa viimeiset parikymmentä vuotta. Mahdottoman hauskaa meillä kyllä oli. Äkkiä ei muistu mieleeni, milloin olisin yhtä makeasti nauranut.Tämän syksyn hittileivonnainen on meillä ollut mainion makuinen banaanikakku. Tarpeeksi vähistä tarpeista ja vähällä vaivalla valmistuva leivonnainen.


BANAANIKAKKU

100 g voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
2 banaania
0,5 dl maitoa tai kermaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, soseutetut banaanit ja neste. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuokassa 150 asteessa tunnin verran.

Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja halutessasi myös sokerikuorrutteella. Minä olen tehnyt sokerikuorrutteen tomusokerista itsepuristettuun sitruuna- tai appelsiinimehutilkkaan, johon survon muutaman mustikan väriaineeksi.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)