sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Pöytäkauppaa

Muutama viikko sitten autotallissa käydessäni huomasin, että siellä talvehtineet kukat on lähiaikoina tuotava jo sisälle ja trimmattava kesäkuntoon. Siitä aiheutuu väistämättä olohuoneeseen pariksi kuukaudeksi jokakeväiset kauppapuutarhamaiset olosuhteet ja huutava pula vaakasuorista pinnoista.

Kuinka ollakaan, samaan aikaan aloin myös haikailla ensimmäistä kertaa elämässäni pyöreän sohvapöydän perään. Koska minulla autotallista tulevien kukkien takia on käyttöä sohvapöydän virkaa toimittaneelle vanhalle tarjoiluvaunulle, oli kertakaikkiaan vaan pakko alkaa sitten etsiä sitä sohvapöytää.

Nopeasti tiesin kyllä, mitä haluan: marmorikansi metallisella trumpettijalalla. Ongelmaksi kuitenkin muodostui se, että käytettynä ei sellaista meille sopivan kokoista löytynyt heti. Minä en kuulu niihin ihailtaviin ihmisiin, jotka sisustuslehdissä kertovat olevansa mielellään vaikka kuinka pitkään ilman tarvitsemaansa tavaraa, jotta löytävät juuri tismalleen oikeanlaisen. 

Näinpä päädyin jälleen kerran hankkimaan jotain sinnepäin. Annan sen itselleni anteeksi, sillä tässäkin tapauksessa kyseeseen tuli vain kierrätyskaluste. Kahdessa tunnissa pöytä löytyi Torista, kaupat oli sovittu ja pöytä oli haettu Vantaalta uuteen kotiin.

IMG_5598

Eilistä iltapäivää vietin miehisessä seurassa, kun pari Pekkarisen hyvää ystävää tuli meille iltapäiväkahville. Monettakohan kertaa tarjolle laitoin ranskalaisen tomaattipiirakan, jonka ohje ihme kyllä ei vielä löytynytkään täältä. Yksinkertainen, rikollisen helppo ja oikein maukas suolainen tarjottava. Myönnettäköön, että parhaat puolensa taitaa näyttää kahvin sijaan punaviinin kaverina.

RANSKALAINEN TOMAATTIPIIRAKKA

175 g vehnäjauhoja
125 g kylmää voita
2-3 rkl kylmää vettä

ranskalaista sinappia
100 g pitkään kypsytettyä goudaa (ja pitää todellakin olla pitkään kypsytettyä)
4-6 tomaattia viipaleina
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
basilikan lehtiä

Nypi pohjan ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja painele vuokaan. Levitä pohjan päälle ohut kerros sinappia, juustoviipaleet ja niiden päälle tomaatit sekä valkosipulisilppu. Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia. Koristele basilikan lehdillä.

IMG_5592

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)