perjantai 31. heinäkuuta 2015

Stressivapaa vyöhyke

Enpä muista, että pitkään aikaan olisi ollut näin huoleton, rauhallinen ja stressitön olo. Olen vajaan viikon verran ollut yksikseni Moppe-pojan kanssa tien päällä itä-Suomessa. Minulla ei ollut mitään suunnitelmia, eikä minkäänlaista aikataulua. En edes miettinyt etukäteen, miten pitkään missäkin majapaikassa viipyisin, vaan annoin mennä päivä kerrallaan.

Viihdyin niin hyvin Sulkavalla, että sielläpä viikko melkein vierähtikin. Kävin kirjastossa, luin, lenkkeilin ja uitin Moppea monta kertaa päivässä. Laitoin ruokaa maanantaina ja söin sitä kolme päivää. Menin nukkumaan kun nukutti ja heräsin, kun sille tuntui ja Moppe sitä vaati. Kun satoi vettä, hyppäsin autoon ja ajelin naapurikunnissa. En edes avannut läppäriä.

kesä2015 1241

Sellaisista aineksista on näköjään mielenrauha tehty tänä kesänä. 

Se ruoka oli tuoretomaattikeitto uusimmasta Pirkan ruokalehdestä. Ja oli kyllä niin hyvää, että ehdottomasti suosittelen muillekin tomaatin ystäville.

kesä2015 1228

TUORETOMAATTIKEITTO

1 kg kypsiä tomaatteja, kannat poistettuina ja kuutioituina
2 rkl tomaattipyrettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 dl vettä
suolaa
sokeria
mustapippuria
2 dl (ruoka)kermaa

Kuullota hienonnetut sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä, lisää tomaattikuutiot, pyre, vesi ja mausteet ja anna kiehua n. 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää kerma.

Tarjoile silputun persiljan ja juustoraasteen kanssa.


kesä2015 1248 kesä2015 1256 kesä2015 1269 kesä2015 1257 kesä2015 1275 kesä2015 1288

3 kommenttia:

  1. Taidan kokeilla tätä tomaattikeittoreseptiä... tein raejuusto/tomaattilasagnea ja olipa se hyvää!
    Mukavia reissuhetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tomaatti makuna miellyttää, niin uskoisin, että tästä pidät myös. Sitäpaitsi ihan hävyttömän helppo tehdä, kun ei tarvinnut tosiaan tomaateillekaan tehdä mitään muuta kun kuutioida/lohkoa ja ottaa kannat pois. Mulla jää yleensä tekemättä ruuat, joissa on liian monta työvaihetta ja/tai menee paljon aineksista "hukkaan" ;-)

      Poista
  2. Minäkin aion kokeilla tätä, sillä kasvislasagne oli todella hyvää. Kiitos näistä ohjeista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)