keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Pientä puuhaa Pekkariselle

Silloin 1,5 vuotta sitten, kun nämä puutarhurin opintoni aloitin, ei juolahtanut mieleenkään, että näinkin vanhalla iällä edes voisi vielä lähteä vaihto-opiskelijaksi. Mutta koska voi, ja koska asiat menivät niinkuin ne menivät, viikonloppuna on todellakin edessä hyppy vähän tuttuun ja paljon tuntemattomaan. Lauantaina astun ypöyksin laivaan ja sunnuntaina matkani jatkuu kohti Norrköpingiä ja Himmelstalunds Naturbruksgymnasiumia, jossa ensimmäisen Ruotsin-viikkoni opiskelen. Keski-ikäistä Erasmus+ -opiskelijaa jännittää ihan tolkuttomasti.

Ennen reissuun lähtöä on aina tehtävä ja muistettava sata eri asiaa. Tällä kertaa kaiken muun päänvaivan lisäksi varastosta on kannettava muutama kymmenen siellä paremmin tai huonommin talvehtinutta kasvia, pääosin pelargoneja, sisälle ja valmisteltava ne kuukauden ajaksi Pekkarisen hoiviin. Ihan omaksi huvikseni laskin, että pelkkiä viherkasveja hänelle hoitoon jää tänne tasan kolmevarttia, eli 45 kappaletta. Siihen päälle ne muutamat kymmenet talvehtijat, joita en viitsi edes ruveta laskemaan. Jännityksellä odotan, minkälainen kato täällä on huhtikuun puoleen väliin mennessä käynyt.


IMG_6188
Melkoinen kaaos vallitsee olohuoneessa. Kuitenkin ainoa huone, johon tällä hetkellä saimme tuon jättiläiskokoisen työpöytäni mahtumaan. 
IMG_6174
Bornholm on yksi  ehdoton suosikkilajike pelakuiden joukossa. 
IMG_6181
Kärsimyskukan selviytyminen huonolla paikalla viileässä autotallissa jännitti, mutta virkeänähän se talvesta suoriutui.
paperitähti6
Papukaijatulppaani räjähti
IMG_6171 IMG_6162 IMG_6187

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)