lauantai 16. maaliskuuta 2013

Loota

Joskus jonkun romun tarina hymyilyttää vielä lähes kymmenenkin vuoden päästä. Yksi sellainen on tämä vanha hollantilainen kananmunalaatikko.



Huusin sen joskus 2000-luvun alkupuolella todella pikkurahalla huutonetistä. Kun sitten sovin lootan myyjän kanssa noutotreffejä, kävi ilmi, että hän oli Finnairin lentäjä. Niinpä eräänä syksyinä aamuna sovimme treffit Helsinki-Vantaalle. Salskea virkapukuinen lentäjämies kantoi laatikkoni Fiatini takakonttiin. Kertoili siinä vielä lyhyesti laatikon tarinasta jutellessamme sumuisessa syksyaamussa lentoaseman parkkipaikalla.



Laatikko oli peräisin hänen isovanhempiensa vanhasta sekatavarakaupasta. Tuskin siinä on tarvinnut kananmunia Hollannista Suomeen asti kuljettaa, mitä lie siinä tänne kulkeutunut. Ostohetkellä se oli oikein hyväkuntoinen. Sittemmin se on minulla muutaman vuoden tilanpuutteen vuoksi lojunut takakuistilla ja puu on vähän harmaantunut. Lujatekoinen laatikko se on kuitenkin edelleen, joten päätyi taas sisälle kesäkukkien kasvatusalustaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)