perjantai 8. marraskuuta 2013

KØBENHAVN, day 3 og Glyptotek

Viimeinen reissupäivämme käynnistyi aurinkoisena ja lämpimänä.

IMG_3459

IMG_3594

IMG_3469
Kyllä jää kippo tyhjäksi, jos perustaa työpisteensä "No Cash"-kyltin alle!


Sunnuntaille olimme jättäneet reissun oikeastaan ainoan hartaasti suunnitellun kulttuuriin liittyvän käyntikohteen eli Ny Carlsberg Glyptotekin.
IMG_3476

Olin erityisesti ajatellut käyttää aikaa ranskalaisten impressionistien kokoelmaan. Mutta, kun ei ollut Pekkarinen perehtymässä asioihin, en ollenkaan huomannut, että 2/3 kyseisestä kokoelmasta oli uudelleen ripustettavana ja siten yleisöltä suljettu.

IMG_3484

Niin jäivät van Gogh, Gauguin ja Cézanne näkemättä. Muutama Degas ja Rosseau oli sentään nähtävillä.

IMG_3492

Paikkahan on jo pelkästään rakennuksena täysin näkemisen arvoinen talvipuutarhoineen, joten ei siinä mitään suurta mieliharmia sen pidempään olutlasin äärellä podettu.

IMG_3481

Kun astuimme Glyptotekista ulos hakeaksemme tavarat hotellilta ja hypätäksemme lentokenttäjunaan, meitä olikin vastassa täysin uudenlainen sääelämys. Taidepläjäyksemme aikana oli alkanut sataa ja tuulla oikein kunnolla. Meitä se ei enää haitannut. Juna kuljetti meidät varttitunnissa lämpimälle lentokentälle viimeisiä rahoja tuhlaamaan: Victoria's Secret!!

IMG_3503

3 kommenttia:

  1. Ja tuo sun ulkonanukkujasi näyttää olevan eskimo.

    VastaaPoista
  2. Jee, me siis kuitenkin bongattiin semmonen, vaikkakin tietämättämme! Niiden sun juttujen jälkeen Reetta kuumeisesti skriinasi väkeä nähdäkseen eskimon, mut luultiin ettei nähty.

    VastaaPoista
  3. Todella kauniita kuvia! Mun blogista löytyy sulle haaste :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)