tiistai 2. heinäkuuta 2013

Tavastehus

Yksinäinen kesälomapäiväni Hämeenlinnassa on nyt sitten vietetty. Sympaattinen kaupunki, jossa on runsaasti aidosti kaunista ja vanhaa, mutta myös paljon tosi rumaa 60-70-luvun vaihteessa kasaan kyhättyä.  Muutama muukin satunnainen huomio täysin ulkopuolisena tuli tehtyä.


Ensimmäisenä kiinnitti huomiotani, että vähintään kolmasosa kaupungin yrityksistä lienee nimetty jotenkin linna-aiheisesti. Ja miksipä ei olisi, harvassahan ne täällä ovat kaupungit, joiden alueelle oikea linna on sattunut.

Toisekseen parturi-kampaamoiden määrästä voisi päätellä, että hämeenlinnalaiset pitävät poikkeuksellisen hyvin huolta hiuksistaan. Näytti sille, että jokaiselta lyhyeltäkin kadunpätkältä keskustassa löytyi vähintään yksi hiustenhuoltopaikka.


Päiväni ohjelmaan olin suunnitellut käynnin Sibeliuksen syntymäkodissa ja mahdollisimman monella kirpputorilla. Sibeliuksilla kävin kylässä ja sen lisäksi päivän aikana ehdin kahlata läpi kahdeksan kirpputoria ja yhden antiikkiliikkeen. Kaksi kirppistä ja antiikkiliike löytyivät keskustasta, mutta loput piti käydä etsimässä autoillen esikaupunkialueilta.

Kantolan Kammari Kantolan teollisuusalueella oli minusta tällä kertaa ihan ykkönen. Kirpputorin pieni kahvio oli hauskasti somistettu vanhoilla kahvi- ja keksipaketeilla ja mainoksilla. Mutta mikä niissä kirpputoreissa oikein kiehtoo? Vastaus tiivistynee näihin kahteen kuvaan: unelmia, pönttöjä, tonttuja ja roskaa!
Lopuksi vielä haluan kiittää Alicia Keysia, joka väsymättä jaksoi laulaa minulle ja minun kanssani kaikki 181 kilometriä, jotka autossa tänään istuin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)