keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Lemppari

Sain Nonnalta kivan haasteen pohtia omaa suosikkiani joulukoristeideni joukosta. Tehtävä oli yllättävän vaikea, sillä keksin helposti parikin hurjan tasaväkistä vaihtoehtoa. Oli lasten tekemää, ukilta perittyä jo varhaislapsuuden muistoissa mukana kulkevaa ja mitä kaikkea muuta. Siltikin, kyllä minulle se ehdoton joulutunnelman tuoja on joulukuusi.

Kuusi meillä on Pekkarisen kanssa ollut kotonamme ihan ensimmäisestä yhteisestä joulustamme asti. Yksi ainoa joulu on välissä ollut, kun emme oikeata kuusta kotiin rahdanneet. Jouluna 2001 asuimme rakennusaikaan väliaikaisessa vuokrakaksiossa muksujen kanssa. Sinne hankittiin vain pieni risukuusi Stockmannilta.

Muuten, jokaikinen joulu itsenäisyyspäivän tienoilla, on kotiimme kannettu saatavuudesta riippuen joko pieni tai suuri, kotimainen tai tanskalainen joulupuu. Koristelu on vaihdellut vuodesta toiseen lasten innostuksesta ja omista mieltymyksistä riippuen. Tänä vuonna puuhun tulevat pelkät valot, sillä on vaikea uskoa, että nuo kaksi karvaista joulun juhlijaa malttaisivat jättää mitään puusta roikkuvaa rauhaan.

Se on jäänyt mieleeni, että ensimmäisissä joulukuusissamme oli koristeina itse paperinarusta askarreltuja rusetteja ja Brasilian matkalta kotiin kuskattuja narupäällysteisiä palloja. Pitkän riidan päätteeksi sain ne sieltä ostaa, sillä Pekkarinen oli ottanut tavoitteekseen tuoda matkalta takaisin kotiin mahdollisimman paljon rahaa...Minun oli taas vaikea käsittää, miksi sitä rahaa mukaan otettiin, jos ei käytettäväksi. Aina ei kai sittenkään vakka kanttansa valitse?

Alkuperäinen haaste löytyy täältä http://www.karkkipurkki.com/2013/11/joulukoristeista-lempparein.html.


joulukuusi 1


joulukuusi2

joulukuusi3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)