Tonttuhattu oli vaihtunut punaiseen kukkaseppeleeseen, karjalanpiirakoiden tilalle paistui kylmäsavuporopiiraita, pukki tuo koirille vuosi vuodelta suurempia luita, ulkona satoi vettä kaatamalla ja kuusi oli kaatua kolme kertaa karvakorvien liehuessa luidensa kanssa. Jotain oli uutta, paljon oli samaa ja niin on yksi jouluaatto taas takana.
Porotorttujen alkuperäinen ohje löytyy täältä
Minulla ei riittänyt aika, eikä jaksaminen taikinan tekemiseen itse, joten käytin kaupan valmista ruistaikinaa ja paistoin piirakoista minikokoisia karjalanpiirakoita.
POROPIIRAKAT
1 paketti kylmäsavuporoa hienonnettuna
vajaa rasia ruohosipulin makuista tuorejuustoa
n. 1 dl mustaleimaemmentelia raasteena
Ota isoa kahvikuppia muottina käyttäen ohueksi kaulitusta taikinasta pyörylöitä, laita jokaiselle pohjalle noin ruokalusikallisen verran täytettä. Rýpytä karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele reunat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Herkulliselta näyttää kuvat ja piirakat :)
VastaaPoista