perjantai 27. joulukuuta 2013

Rapisevat muffinsit

Suurin osa tämänkin joulun tarjottavista tuli ostettua valmiina, mutta jotain sentään tein itse. Oli pakko kokeilla tätä jostain blogista löytynyttä muffinsiohjetta, sillä viikunoita ja vuohenjuustoa en vaan voi vastustaa.Ohjeen perusteella en oikein osannut päätellä olisivatko nämä enemmän makeita kuin suolaisia. Useamman maisteltuani olen tullut siihen tulokseen, että makean puolelle kallistuu. Eivät kuitenkaan ole liian makeita, ainakaan minusta.

VIIKUNA-VUOHENJUUSTOMUFFINSIT

1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruskeata sokeria (muscovado, ruokokide yms. mitä niitä nyt on)
2,5 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
150 g kuivattuja, pehmeitä viikunoita silputtuna
2 kananmunaa
1,3 dl öljyä
1,5 dl turkkilaista jogurttia
pehmeää vuohenjuustoa rasiallinen

Sekoita kuivat aineet yhdessä kulhossa ja loput vuohenjuustoa lukuunottamatta toisessa. Sekoita liikoja vaivaamatta kulhojen sisällöt keskenään. Laita taikinaa muffinsivuoan pohjalle noin puoleen väliin, sitten nokare vuohenjuustoa ja peitä juustonokare vielä taikinalla.

Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia muffinsien koosta riippuen.


Kotoa löytyi vain tosi rumia paperisia muffinsivuokia, joten jouduin turaamaan vuokat leivinpaperista itse, ja itse tehdyille ne kyllä näyttävätkin.

Ehdoton joulun koristeklassikko on tämä kahden poron vetämä pukin reki. Aikoinaan kun Pekkarisen kotitaloa tyhjennettiin löysin sieltä tämän taidokkaasti väkerretyn koristeen, jonka Pikku-Pekkarinen on joskus 70-luvun puolivälissä koulutaipaleensa alkuvuosina askarrellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)