sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Dänemark 2015

Reilu kuukausi sitten minulle iski hirveä hinku päästä meren rannalle Tanskaan. Talviloma oli molemmilla meillä Pekkarisen kanssa vielä pitämättä, joten sikäli puitteet reissulle oli olemassa. Koska Kisuprinsessa oli juuri ennen lähtöämme vasta palaamassa omalta viikon matkaltaan Italiaan, eikä Traktorimiehellä muuten vain ole varaa olla poissa koulusta yhtään  ylimääräistä, varasimme lauttapaikan autolle ja kahdelle aikuiselle, ensimmäistä kertaa kahdeksaantoista vuoteen. Kotiin jäi pienen harkinnan jälkeen myös Moppe-poika pitämään huolta vapun viettoon valmistautuvasta nuorisosta.

IMG_7791

Pitkän, puuduttavan ja sateisen ajopäivän jälkeen saavuimme illansuussa kahden ensimmäisen yön majapaikkaamme, vanhaan kartanoon Præstøn kylässä, itä-Sjellannissa. Olin käynyt läpi melkoisen valikoiman eri vaihtoehtoja majoitukseksi, ennenkuin löysin tämän talon, jonka alueella vaikuttanut paronitar oli rakennuttanut 1850-luvulla. Majapaikan isäntä kertoi, että itse H.C. Andersen oli viettänyt talossa aikaansa, sillä hän oli talossa asuneen paronittaren pojan ja hänen vaimonsa hyvä ystävä sekä heidän tytärtensä kummi.

IMG_7757
paperitahti

Tienpäällä ei kattausten kanssa hienostella, oli pakko ikuistaa tämä kartanon antiikkisille kirjoituspöydälle loihtimani iltapala-asetelma. Rantalöydöistä lähtien, tässä tiivistyy kaikki, mistä on hyvä Tanskan-matka tehty.

paperitahti1

Præstø valikoitui ensimmäiseksi tukikohdaksemme sattumalta sijaintinsa vuoksi. Se osoittautui kuitenkin parintuhannen asukkaan viehättäväksi kyläksi, jolla on historia ikiaikaisena kauppapaikkana samannimisen vuonon rannalla. Kuvauksellisen kaunis pikkukylä kyllä on vanhoine taloineen ja hyvin hoidettuine pihoineen ja puistoineen.

paperitahti2
IMG_7839
IMG_7836

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)