lauantai 19. marraskuuta 2016

Aina samoissa paikoissa, osa 2

Lauantain olimme suunnitelleet aloittavamme kiertämällä tarkemmin Vesterbron aluetta, mutta jollain ihmeellisellä tavalla ajauduimmekin pikemmin Frederiksbergin suuntaan. Väliäkö tuolla, siellä oli kaunista.

Ilman mitään kiirettä kävelimme pikkukatuja pitkin keskustaan ja illan hämärissä päädyimme lopulta seuraavaan kohteeseemme PapirØen-saarelle, syömään iltapalaa Copenhagen Street Food-halliin. Lauantaina alkuillasta tämä persoonallinen paikka oli todella täyteen pakattu meluisia, mutta niin hurmaavia tanskalaisia.

Kymmenistä erilaisista ruokakojuista päädyimme tilaamaan lopulta pizzaa ja intialaista kanaa. Hallin edessä oli Yoko Onon tilataideteos, jonka puihin ohikulkijat saivat käydä ripustamassa omia toivomuslappujaan.

Ilta pimeni nopeasti ja meillä oli aivan mahdottoman kylmä. Kävelymatkaa hotellille riitti. Mielleyhtymästä kahteen pieneen tulitikkutyttöön ei voinut välttyä, kun kurkistelimme kotimatkalla tunnelmallisten ravintoloiden ikkunoista sisätiloihin, jossa tarjoilijat valmistelivat lauantai-iltaa ja ensimmäiset ystäväporukat nauttivat jo illallisiaan.

Tarkoitus oli vielä pienen hotellipyrähdyksen jälkeen lähteä juomaan muutamat cocktailit, vaan kuinkas sitten kävikään? Simahdimme molemmat samantien lämpimien peittojemme alle ja heräsimme pöllämystyneinä enää vain hampaiden pesulle vähän ennen puolta yötä.

Niin meni tällä erää lauantainen yöelämä Kööpenhaminassa meiltä ohi.

  IMG_1893IMG_1896

Frederiksberg Alle lauantaiaamun auringonpaisteessa

  IMG_1898IMG_1904 IMG_1927 IMG_1935 paperitähticph20162 paperitähticph2016

Hiukkasen harmittaa, että hirveän paineistuksen alaisena (nimittäin juuri näiden kuvien ottamisen aikaan, meillä oli käynnissä reissumme ainoa oikea riita) tuli tehtyä kielioppivirhe tuohon omaan toivomuslappuun. Mahdanko koskaan antaa tätä anteeksi itselleni...vai joudunko lentämään paikanpäälle korjaamaan virheeni?

IMG_1967IMG_1972 IMG_1970

Kuninkaallisen teatterin uusi teatteritalo


  IMG_1992

Bonuskuvassa Rosenborgin linnaa vastapäätä sijainneesta antiikkiliikkeestä ostamani tanskalainen joululautanen. Mikä lienee tuossa viehättänyt, ehkä esineen ikä? Paperitähti on hämmentynyt, että vuosimallia 1970 myytiin jo 50% alennuksella.


IMG_1999

2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja matka kuulostaa onnistuneelle, pienistä erimielisyyksistä huolimatta. 1970 on niin hyvä vuosikerta, että hinnan pitäisi paremminkin nousta ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sanopa se, aika outoa arvostusta tuolle vuosikerralle. Oli kyllä oikein onnistunut matka. Ainoa riitakaan ei ollut lopulta niin vakava, korjaantui sillä, kun ostin Kisuprinsessalle lautasellisen intialaista kanaa. Tarjoan kuulemma liian vähän ruokaa reissuilla. En ole itse ollenkaan verensokeri-immeisiä ja elän helposti päivän hyvällä aamiaisella, suklaapatukalla ja parilla tuopilla olutta :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)