keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Blomster, blomster, blomsterbutik

Halusin kiertää Kööpenhaminan matkamme aikana myös kukkakauppoja. Yritin googlailla joitakin osoitteita etukäteen, vaikka arvelin kyllä, että meidän kävelykilometriemme varrelta niitä löytyisi joka tapauksessa.

Lista oli silti hyvä lähtökohta siihen, mille alueelle suuntaisimme kukat mielessämme. Yhtä listani kohteista emme löytäneet, mutta vastaavasti tilalle sattui useampi kiva "yllätys", joita huonolla tanskankielen taidollani tehdyt google-haut eivät löytäneet.

Selkeätä trendikasvia en bongannut mistään, valikoimat olivat varsin runsaita. Hyvin monessa liikkeessä oli kuitenkin sesongin puuksi tarjolla erilaisia kuusia jopa useammin mäntyjä. Useimmat niistä näyttivät aivan tavallisille metsämännyn taimille, mutta patinoituneeseen saviruukkuun istutettuina ne näyttivät oikein mukaville. Muuten oli tarjolla paljon mm. erilaisia ja-kokoisia käpyjä, lehtikuusen oksia ja muuta luonnonmateriaalia joko vähemmän tai ei ollenkaan käsiteltyinä, tai asetelmien ja kranssien aineksina.

Ensimmäinen kauppa, johon kävelimme sisään oli nimeltään Bering House of Flowers. Muistin tämän liikkeen aiemmilta matkoiltani heti kun näin näyteikkunat. Liike on mitä ilmeisimmin kuninkaallinen tavarantoimittaja, mutta tavallisen ohikulkevan kuluttajan kannalta sikäli erikoinen, että lähes kaikki näkyvillä oleva materiaali sekä liikkeessä, että ikkunoissa on joko kuivattua tai keinotekoista. Tuoreita kukkia ei liikkeessä näkynyt kuin parissa ämpärissä liikkeen nurkassa ja ulkona liikkeen edessä. Takahuoneessa näkyi kuitenkin floristeja työssään ja liikkeen somistukset ovat joka tapauksessa upeita.
IMG_1766 IMG_1767 IMG_1770 IMG_1768

Etsiessämme seuraavaa kohdetta, sattui matkan varrelle todella ihana Maylands Blomster-niminen liike. Liikkeen ulkopuolelle oli nostettu runsaasti kasveja. Itse liike oli puolen kerroksen verran katutason alapuolella oleva useamman huoneen käsittävä huoneisto. Liikkeessä touhusi mukava nuori nainen, joka puhui hyvin englantia, joten pystyimme juttelemaan samalla, kun otin kuvia. IMG_1782 IMG_1781 IMG_1784 IMG_1785 IMG_1786 IMG_1788 IMG_1792 IMG_1794 IMG_1796


Olimme oikeastaan matkalla kohti Tage Andersenin galleriaa, joka löytyikin sitten jo ihan kulman takaa. Tämä ei varsinaisesti ole kukkakauppa, vaan tosiaan enemmänkin galleria. Todellinen nähtävyys sinänsä, ja nähtävyyksien tapaan, paikkaan oli myös pääsymaksu.

Kisuprinsessa piti paikkaa ahdistavana. Seinät olivat tummat, tila pimeähkö ja taustalla soi urkumusiikki. Valtavan kokoisissa häkeissä oli aika omituisen näköisiä eläviä lintuja. Yläkerrasta pääsi talon sisäpihalla olevaan pieneen talvipuutarhaan.

Tervehdimme myös itse taiteilijaa, joka teki enimmäkseen takahuoneessa töitä. Valitettavasti täällä suhtauduttiin nihkeästi kuvaamiseen, joten pidän muutamat ottamani kuvat omassa käytössäni, kuten ne ottaessani lupasinkin. Paikka on kuitenkin käymisen arvoinen, mikäli kasveista tehty ja niihin liittyvä taide kiinnostaa. 

IMG_1808  

Torstai-illan viimeinen kukkakohde löytyi matkalla Magasin-tavarataloon aivan siitä kulmalta. Bremerholm Blomster mitä ilmeisimmin satsaa edullisiin hintoihin somistuksien ja asiakaspalvelun sijaan. Sijainti ja tarjonta ovat kuitenkin selvästi niin kohdallaan, että liikkeessä kävi varsinainen kuhina koko ajan. Täällä oli myös runsas tarjonta valmiita kimppuja.


  IMG_1865 IMG_1866 IMG_1868

Lauantaina kävellessämme Fredriksbergin alueella, sattui matkamme varrelle kaksikin kukkakauppaa. Blomsterskuretin muistin myös aiemmilta matkoiltani. Ihailin sitä jo vuosi sitten ulkoapäin. Liiketila on pieni erillinen talo kerrostalojen välissä ja kun se nyt oli auki, kävelin myös sisälle ja pyysin lupaa kuvaamiseen. Täydellisen hurmaava liike kaiken kaikkiaan. IMG_1880 IMG_1882 IMG_1883 IMG_1887 IMG_1888

Matkan varrelle sattui vielä Happyflower.dk-niminen myymälä, jonka ulkopuolella oli paljon kaikenlaista kivaa, esimerkiksi ehdottomasti suurimmat koskaan näkemäni kävyt. Sisätiloissa purettiin kuitenkin juuri kymmeniä pahvilaatikollisia joulun myytävää, joten siellä ei oikeastaan ollut tällä hetkellä kuvaamista. Lupaavannäköinen liike, joka kotisivujen perusteella on kuitenkin pääosin nettikauppaan keskittynyt. Tässä kohtaa alkoi  jo ollakin kuppi täynnä kukkakauppoja, joten matka jatkui muissa merkeissä.

IMG_1900 IMG_1899

4 kommenttia:

 1. Paperitähden omaa kukkakauppaa odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, nöyrät kiitokset Paperitähdeltä. Maja on mitä ilmeisimmin uskonut tähän ideaan jo vuosia. Mahtaa siitä olla todella monta vuotta, kun tästä ensimmäisen kerran puhuttiin :-)

   Poista
 2. Todellakin! Ja otathan myyntiin noita ihania ruukkuja myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kaupasta tuskin tulee tavaraa puuttumaan, vaan miten raaskii kauppias luopua mistään...

   Poista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)