perjantai 16. joulukuuta 2016

Pihalla Budapestissä

Vuosi sitten kun saavuimme jouluiselta matkaltamme Pariisiin, päätin heti, että seuraavan vastaavan matkan kohde olisi Budapest. Koska Pekkarinen nieli ajatuksen nikottelematta, matka varattiin.

Lähtöpäivänämme Helsinki-Vantaalla oli täysi kaaos lentoaseman ilmaan päässeen kaasun takia. Meidänkin lentomme oli lopulta parisen tuntia myöhässä ja saavuimme Budapestiin niin, että ehdimme nippanappa yön viimeiseen lentokenttäbussiin ja metroon, jolla pääsimme keskustaan.

Ensimmäisen päivän aamuna seisoin Budapestin kaduilla täysin pöllämystyneenä. Ymmärsin lopulta, että minun on ollut helppoa sopeutua aiempiin matkakohteisiin siksi, että niihin on ollut aina joku kiinnekohta. Kun olen hullaantunut tanskalaiseen ja ranskalaiseen, on ollut helppo pujahtaa Köpikseen ja Pariisiin. Ruotsalaiset ja saksalaiset ovat joka tapauksessa kuuluneet aina elämääni, joten sinnekään ei ole ollut kovin kummallista matkustaa.

Yhtäkkiä tajusin, että olen paikassa, jonka historiasta en häpeäkseni muista juuri mitään, en tunne ketään paikallisia enkä oikeastaan tiedä mistään mitään. Kuulen puhetta, joka kuulostaa suomelta kauempaa, mutta on täysin mahdotonta ymmärtää sekä puhuttuna että kirjoitettuna. Joka kulmalta näkyy palatsia, temppeliä, kirkkoa, linnaa ja patsasta, mutta Pekkariselta kuulen, että mikään ei oikeastaan ole ikivanhaa niinkuin oletin. Ihmiset näyttivät kummallisen tutuille ja suorastaan jopa vähän arkipäiväisille. Jokainen vastaantulija olisi melkeinpä voinut olla yhtä hyvin suomalainen. Oli vaikea päästä kärryille mistään ja olo oli häkeltynyt. Ehdin jo miettiä, mitä näistä viidestä päivästä oikein tulee.

Muutama tunti meni ja olin jo taas radalla entiseen tapaan. Viiden päivän aikana ehdimme kiertää melkeinpä kaikki klassikkokohteet. Kävelykilometrejä tuli taas tavalliseen tapaan parikymmentä päivässä. Lopulta löysin täältä lumoavan kauniin ja kodikkaan kaupungin, johon on varmasti mukava palata vielä takaisin.


IMG_2064 IMG_2030 IMG_2068 IMG_2073 budapest blogi IMG_2306 IMG_2637 IMG_2340 IMG_2641 IMG_2382 IMG_2526 IMG_2273 IMG_2517 IMG_2267 IMG_2589 IMG_2602

2 kommenttia:

  1. Onpa ihania kuvia! Kaupunki näyttää aivan erilaiselta kuin meidän matkallamme, jolloin satoi vettä melkein koko ajan ja kengät kastuivat eikä ollut niin kivaa... Budapestissä on kyllä käytävä uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kyllä ihan mieletön tsägä säiden suhteen. Joka päivä oli pelkkää aurinkoa. Tosi kylmä kyllä koko ajan, mutta kylmyyttä vastaan on helppo taistella vaatteilla, vettä vastaan varustautuminen on paljon hankalampaa. Ainoa asia, joka jäi tekemättä minulta olivat aamuiset juoksulenkit. Juoksen niin paljon hitaammin kuin Pekkarinen, että kun yöpakkasta oli jopa 6-7 astetta, Pekkarinen olisi armotta jäätynyt mun tahdissa, joten juoksi yksin. Harmi, jouduin nukkumaan myöhään lämpimässä hotellihuoneessa :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)