sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Tartu haasteeseen

Facebookissa ja blogeissa kiertää enemmän tai vähemmän säännöllisesti erilaisia haasteita. Minullekin sattuu näitä silloin tällöin ja pidän kyllä haasteista. En välttämättä koskaan julkaise mitään niiden tiimoilta, mutta aina mietin haastetta ja sitä, mitä omalla kohdallani ko. asiasta ajattelen tai miten siihen vastaisin.

En myös koskaan jaa niitä eteenpäin, vaan toivon, että haasteen nappaa se, ketä aihe kiinnostaa, vaikkapa sitten minun tapaani asiaa vain oman päänsä sisällä pohdiskellen.

Tällä hetkellä minulla roikkuu ilmassa kaksi haastetta. Molemmat ovat tulleet ystävältäni Maaritilta. Tapojeni mukaisesti sovellan näitäkin ja vastaan molempiin samassa postauksessa. Tässä siis yhdistyvät Blogger Recognition Award-haaste ja Neljä vuodenaikaa-haaste kuvituksena.

Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen.

Kun äitini kuoli reilut viisi vuotta sitten, minulla alkoi aika nopeasti ns. pyöriä eletty elämä ja sen tapahtumat päässäni jatkuvana ja vähän poukkoilevana nauhana. Kirjoittaminen tuntui hyvälle tavalle jäsentää tuolloin sekavia ajatuksia ja tekstiä tulikin varsin tiuhaan milloin mistäkin. Samoin kävi muutama vuosi sitten Pekkarisen sairastuttua, kun elämä tuntui täydeltä kaaokselta. Molemmilta ajanjaksoilta minulla on melkoinen määrä tekstiluonnoksia, joita en koskaan ole julkaissut.

Kirjoitustahti sittemmin on rauhoittunut, mutta olen halunnut pitää tämän blogin jossain määrin hengissä päiväkirjan tapaisena. Kirjoitan tänne silloin kun tunnen tarvetta kirjata jotain ylös. 

Bloggerin kanssa on nykyisin aika paljon teknisiä haasteita. Kun lisäksi haluan kuvieni laadun säilyvän samanlaisena kuin ne kamerastani ulos otettaessa ovat, joudun pyörittämään kuvat tänne HTML-koodeina Flickrin kautta. Tämä kaikki tekee postaamisesta nykyisin kovin aikaavievää.

IMG_0685
Talvi ja tammikuu. Se on jo vuosia aloitettu risteilyllä Tukholmaan. Niin tässäkin kuvassa, Djurgårdenilla tammikuussa 2016

Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

Tärkein asia blogin pitämisessä minusta on se, että se palvelee pitäjänsä tarkoitusperiä. Olipa kyse sitten rahan ansaitsemisesta, keskustelun herättämisestä, tarkasti rajattuun aiheeseen liittyvistä postauksista tai vaikka sillisalaattimaisesta päiväkirjasta kuten meikäläisellä. Jos se tyydyttää pitäjänsä tarpeet, se todennäköisesti ajan mittaan löytää omat lukijansa, jos sellaisia on tarkoitus edes saada.

IMG_1007
Huhtikuussa 2014 Kämärin luontopolulla Varkaudessa koko perhe. Kevät aloittaa minulle sen ehdottomasti rakkaimman vuoden puoliskon.

Kannattaa siis miettiä, mitä blogillaan haluaa tavoittaa ja toimia sen ja oman tyylinsä mukaisesti. Siitä eteenpäin pitäisi olla helppoa. Netti on pullollaan ohjeita ja esimerkkejä.

Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.

Koulukaverini Maarit, jonka blogi löytyy täältä Garden in the Box.

Ja sitten se toinen haaste. Kyseessä on siis Neljä kuvaa - neljä vuodenaikaa haaste. Kuvien ei tarvitse olla samasta paikasta eikä mitenkään muutenkaan toisiinsa sidottuja, kunhan kuvastavat eri vuodenaikoja.IMG_1178
Kesäkuussa 2014 Sulkavan mökillä. Rakas kesä, rakas kesämies ja rakkaat karvakorvat.

  IMG_5505
Marraskuussa 2014 Halosenniemen rannassa. Alkavat olla yhtä sumua vuorokaudet, viikot ja kuukaudet. Yö ja päivä hädin tuskin erottuvat toisistaan. Kännykkäkuva.


2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia ja erityisen kaunis tuo viimeinen! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset. Mietin pitkään, minkälaisia kuvia tänne laittaisin. Mulla olisi ollut niitä eri vuodenaikojen kuvia samasta kohdasta puutarhaakin. Päädyin kuitenkin näihin muihin, joissa jostain syystä tuntui tällä hetkellä olevan minulle eniten merkitystä, niin puutarhuriopiskelija kun olenkin :-)

      Poista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)