lauantai 2. syyskuuta 2017

Nääkin me nähtiin, Englanti osa 4/4

Koko pariviikkoinen matkamme oli niin täynnä elämyksiä ja kauniita näkymiä, että tuntuu täysin pöhkölle laittaa kohteita paremmuusjärjestykseen. Teen sen silti, sillä viimeisen Lontoon-päivämme kohteet kaikesta huolimatta jättivät sydämeeni suurimman jäljen monestakin syystä.

Täydelliseen maanantaipäivään opettajamme oli mahduttanut meille sopivasti ohjelmaa ja itselleen aikaa viettää sen meidän kanssamme. Ope ei meitä juuri ennestään tuntenut, joten hän oli aidosti liikuttavan jännittynyt seuratessaan, mitä hänen valitsemistaan kohteista pitäisimme. Helpotus tuntui olevan käsin kosketeltava, kun Brunswick Housen portista sisään astuttuamme loppupäivä olikin meidän puoleltamme yhtä huokailua ja sydämen tykytystä.

Päivän aikana ehdimme käydä Covent Gardenin kukkatukussa, Brunswick Housessa, puutarhamuseossa ja Chelsea Physic Gardenissa. Kun viimeisenä iltana Lontoossa istuin puolen yön maissa makuuhuoneeni parvekkeella ja kuuntelin kaupungin huminaa, muistin elävästi, miten jo pienenä tyttönä pidin yöllistä tehtaiden huminaa Varkaudessa lohdullisena. Jotenkin sellainen on aina tuonut minulle turvallisen tunteen siitä, että vaikka minä nukun, asiat etenevät ja maailma pyörii edelleen.

Paljon pahaa oli maailmassa tapahtunut matkamme aikana, mutta me olimme kohdanneet niin paljon ystävyyttä, hyvää tahtoa ja anteliaisuutta, että levollisin mielin painoin pääni tyynyyn Hampsteadissa tuona iltana.

IMG_4598chelsea1 IMG_4530

Brunswick House on antiikkikaupan, juhlatilan ja ravintolan järisyttävän tunnelmallinen yhdistelmä Vauxhallin alueella. Ainakin tällaisen rähjäromantiikan ystävän paikka sai melkein pois tolaltaan.
  IMG_4527 IMG_4519 IMG_4520 IMG_4525 IMG_4528

Jos ihmisen kokoinen kauniisti rakennettu kasvitieteellinen puutarha kiinnostaa, kannattaa 1600-luvulla perustettu Chelsea Physic Garden ehdottomasti lisätä listalle.

IMG_4594IMG_4578 IMG_4575 IMG_4569 IMG_4566 IMG_4565 IMG_4564 IMG_4558 IMG_4556 chelsea

Kiitos Maarit aivan mahtavasta matkaseurasta. Arvaan kyllä, että ilahdut tästä kuvasta kovin, mutta minusta tässä tiivistyy hyvin meidän reissumme sisältö: hempeätä nautintoa kermakuorrutuksella alusta loppuun.
IMG_4482

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)