tiistai 29. elokuuta 2017

Pellon poikki, Englanti osa 3/4

En varsinaisesti ole mikään mietelausenainen. Vuosien varrella kuitenkin silloin tällöin on vastaan tullut sellaisia paikkoja, joista ei ole meinannut millään päästä yli ja eteenpäin. Ja silloin, on mieleen jostain putkahtanut joku jonkun viisaamman hieno ajatus ja siitä on muokkautunut omaan käyttöön sopiva.

Yksi näistä ajatuksista on ja pysyy. Uskon nimittäin ihan oikeasti, että kukaan ihminen ei ilmesty elämäämme sattumalta. Olipa kyseessä sitten muutaman sekunnin kohtaaminen tai koko elämän kestävä tuttavuus, jokaisella kohtaamisella on minusta joku tarkoitus.

Pakko kyllä sanoa, että vielä minulle ei ole alkuunkaan auennut, miksi ihan tavallisen Tahvanaisen tytön Savosta, lontoolaisen multimiljönäärin, Lontoossa työskentelevän italialaisen puutarhurin ja derbyshireläisen keskiaikaisten linnan ovien valmistamiseen erikoistuneen puusepän tiet kohtasivat hetkeksi. Suurella todennäköisyydellä siitä ei selkoa minulle koskaan tulekaan, mutta joku syy siihen silti oli.

Niinkuin aina muulloinkin, ihmiset ja kohtaamiset olivat minulle se ehdottomasti tärkein asia tällä matkalla. Hyvänä kakkosena tulivatkin sitten erilaiset miljööt. En ole ikinä ollut mikään eräihminen. Eniten minua ovat aina puhutelleet ympäristöt, joissa jollain tapaa näkyy ihminen, ihmisen toiminta ja kädenjälki. Rakastan yhtälailla täysin urbaania kaupunkiympäristöä kuin ihmisen hoitamaa luonnonmukaisempaa maisemaakin: kaikenlaisia puutarhoja ja puistoja. Ja niitähän meidän matkallamme riitti.

Yksi ihanista päivistä vietettiin Lontoossa, Thamesin rannoille levittäytyvän Richmondin alueella ja Petersham Nursery-nimisessä puutarhamyymälässä, jossa kasvien lisäksi myytiin myös kaikenlaista muuta puutarhaan ja sisustukseen sopivaa houkuttelevaa, mutta kallista. Lisäksi tiloissa toimii ravintola ja kahvila, jotka käsittääkseni ovat hyvinkin tasokkaan ruokapaikan maineessa. Petershamiin kävelyreitti kulki hauskasti pellon läpi. Samaisella pellolla "lehmät" varsin tyytyväisinä ja hyvinvoivan näköisinä mussuttivat omia aterioitaan meistä kävelijöistä piittaamatta.
IMG_4323 IMG_4383 IMG_4328 IMG_4380 IMG_4384 IMG_4360 IMG_4351 IMG_4348 IMG_4341 IMG_4354 IMG_4338 IMG_4340 IMG_4358 IMG_4369

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)