Alan olla sen ikäinen, että voin tästä eteenpäin huoletta
laittaa kutakuinkin kaikki kuvitellut ja todelliset vaivat lähestyvien
vaihdevuosien piikkiin. Näin olen ajatellut myös akuutisti vaivaavan
keskittymiskyvyn puutteen suhteen, vaikka Pekkarinen väittääkin sen olleen yksi
vallitsevista luonteenpiirteistäni aina.
Tänäkin aamuna, sen sijaan, että olisin keskittynyt
siivoamaan vaatehuonetta, varastoa tai valmistelemaan vauhdilla lähestyvää
Englannin matkaa (kaikki asioita, jotka enemmän tai vähemmän kipeästi
vaatisivat huomiotani) hyppäsimme Kisuprinsessan kanssa autoon ja hurautimme
Porvooseen etsimään inspiraatiota. Klisee vai klassikko, kumpi Porvoo sitten
itse kenenkin mielestä matkailukohteena on, inspiraatiota sieltä todella joka
kerta löytää. Intoa puhkuen kiersimme vanhaa kaupunkia, kauppoja ja kahviloita.
Ruokailu päätettiin tällä erää jättää väliin, sillä kotoa
löytyi vielä kattilallinen eilen keiteltyä pastakastiketta. 90-luvun alussa
ranskaa ja italiaa opiskellessani opintoihin sisältyi myös pieni ruokakurssi.
Sieltä jäi mukaani pariksi vuodeksi kulkemaan kasviskastikkeen ohje. Kyseistä
kastiketta opiskeluaikoinani söin tiuhaan tahtiin, koska se oli halpaa ja eritoten
hyvää.
Sittemmin onnistuin hukkamaan ohjeen pariksi kymmeneksi
vuodeksi. Tänä kesänä se putkahti esiin jostain
laatikon pohjalta ihan yllättäen. Voi sitä onnea ja jännitystä, kun sitä nyt
pitkän tauon jälkeen valmistin. Jännitti kovasti, miten makuhermot nyt
suhtautuisivat tähän maailman yksinkertaisimpaan ja vähiten maustettuun
kastikkeeseen. Hyvin maistui, koko perheelle. Pistetäänpä ohje nyt tänne
talteen, ettei seuraavaa kertaa tarvitse odottaa vuosikymmeniä.
KASVISKASTIKE
8 annosta
8 annosta
400 g porkkanaa raasteena
100 g purjoa renkaina
100 g juuriselleriä raasteena
100 g pilkottua sipulia
9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1,5 pkt sulatejuustoa
6 valkosipulinkynttä
suolaa, viherpippuria, oreganoa
100 g purjoa renkaina
100 g juuriselleriä raasteena
100 g pilkottua sipulia
9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1,5 pkt sulatejuustoa
6 valkosipulinkynttä
suolaa, viherpippuria, oreganoa
Kasviksia kuullotetaan n. 10 minuuttia, lisätään kasvisliemi
ja murskattu valkosipuli sekä kuutioitu sulatejuusto. Annetaan kiehua n. 10 min
ja maustetaan. Tarjotaan nauhamakaronin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)