torstai 24. elokuuta 2017

The cat is in the moon, Englanti osa 1/4

Koska uskon kosmiseen kostoon, on minun uskottava myös kosmiseen palkkioon. Kun viimeisenä iltana Lontoossa istuin puolen yön maissa makuuhuoneeni parvekkeella, en ollenkaan voinut ymmärtää mitä ja milloin olen tehnyt jotain oikein ansaitakseni tämän kokemuksen. Olen kokenut ja nähnyt asioita ja paikkoja, joihin en koskaan pelkkänä turistina olisi ajautunut.

Katselin öistä taivasta, jonka alla ja huminassa vietti maanantai-iltaansa 11 miljoonaa muuta ihmistä. Jotkut varmaan pahoja, mutta suurin osa hyviä, ystävällisiä ja anteliaita ja sellaisia oli minun kohdalleni tällä matkalla pelkästään sattunut.

Toivottavasti hyvä kiertää edelleen ja kaikki, mitä minulle on annettu palaa antajalleen jossain muodossa jonain päivänä.

Kaikki alkoi siitä kun huhtikuun lopulla meillä oli koulussa ammattienglannin opetusta, jota jo vuosia on käynyt pitämässä hollantilaissyntyinen Lontoossa kukka- ja puutarha-alan yritystä pitävä mies. Opettaja sattui kysäisemään, josko joku meistä olisi halukas kesällä tulemaan erään hänen asiakkaansa linnan puutarhaan tekemään töitä. Ennen kuin olin ehtinyt asiaa edes loppuun asti ajattelemaan, olin jo ilmoittanut kiinnostukseni. Muutaman viikon päästä minulle ja luokkakaverilleni Maaritille tuli kuin tulikin kutsu ja lentoliput elokuun alkupuolelle Englantiin. Meille olisi tarjolla majoitus linnan vanhoihin talleihin kunnostetuissa tiloissa.

Kun ensimmäisenä iltana saavuimme bussilla Oxfordshireen, kävi ilmi, että tallirakennuksen kaikki tilat olikin varattu linnan remonttiin osallistuville puusepille. Sateisena tiistai-iltana löysimme itsemme linnan tornin ylimmän kerroksen makuuhuoneesta. Kotimme olisi seuraavat pari viikkoa tornissa, jonka rakentaminen on alkanut jo vuonna 1497. Siellä me istuimme henkeämme haukkoen, ihmettelimme elämää ja yritimme ennakoida sitä, mitä edessä vielä olisi.

Tällaiseen pariin viikkoon mahtuu mieletön määrä paikkoja, kuvia ja kokemuksia. Luultavasti teen parista itselleni tärkeimmästä kohteesta erillisen postauksen, ja yritän tiivistää kokemuksia muutamaan postaukseen. Majapaikoistamme ja isäntäperheestämme en voi kertoa, enkä julkaista valitettavasti mitään.

IMG_4114 IMG_4130 IMG_4066 IMG_4177 IMG_4142 IMG_4309 IMG_4304 IMG_4374 IMG_4134 IMG_4399 yleiset IMG_4439 yleiset1 IMG_4118 IMG_4607

4 kommenttia:

  1. Salaperäiset linnanneidot ☺️. Pian pian lisää tarinoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ;-) hehheh, neitojapa hyvinkin. Eiköhän tässä vielä aika monta pläjäystä oo tulossa lähipäivinä.

      Poista
  2. Hienoa, että reissu onnistui ja että olet takaisin turvallisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paremmin ei oikeastaan olisi mikään voinut mennä, eikä mitään kauhun hetkiäkään koettu, joten täysi kymppi tälle matkalle!

      Poista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)