maanantai 11. joulukuuta 2017

11. JOULUKUUTA - KUKKATAULU

Sain joskus nuorena tyttönä taulun, joka oli ollut mummini ollessa pikkutyttö hänen lempitaulunsa. Se on sellainen 30-luvulla tavallinen sisustustaulu, ei mitään arvotaidetta. Siitähän se sitten lähti, pikkutaulujen haaliminen. Joku laatikollinen näitä kai jo on, seinillä niitä ei juurikaan ole. Yksinomaan siitä syystä, että meillä on ripustamiseen sopivia seiniä kovin vähän.

Taulujen aiheet vaihtelevat lapsista, eläimiin, kukkiin ja uskonnollisiin aiheisiin. On nättiä, värillistä, vähän pelottavaakin, värillistä ja mustavalkoista. Kullanvärisiä ja ruskeita kehyksiä. Joissakin on takana muistokirjoitus siitä, että taulu on annettu lahjaksi jollekin. Mukavaa, minun ei silloin tarvitse arpoa taulun ikää. Nykyisin yritän ostaa enää vain näitä ihan pieniä, niin kuin tämä tosi söpö keväinen kukkakimppu. Keväiseksi kumman synkissä väreissä.

Toivoisin, että minulla joskus on asunto, jossa on niin paljon ylimääräistä seinätilaa, että voin ripustaa nämä kaikki seinälle. Kunniapaikalle tietysti se mummin taulu. 


IMG_5029

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)