maanantai 10. syyskuuta 2018

Päämääränä Båstad

Melkein minua hävetti, kun tajusin, kuinka monta postausta meidän rengasmatkastamme Ruotsiin joudun tekemään, tiivistämisen ystävä kun väitän olevani. Vaan onhan tämä blogi minun päiväkirjani ja päiväkirjoihin perinteisesti saa kirjoittaa juuri sitä, mitä haluaa.

Pekkarinen oli jo pitkään höpötellyt, että haluaisi autoilla tutustumaan tarkemmin Ruotsin etelärannikkoon. Minulla ei periaatteessa ollut tälle kesälle lomaa luvassa ollenkaan, mutta kun viikon sellainen vähän yllättäen järjestyi, piti pikaisesti varata autopaikka laivalta ja ruveta pohtimaan reittiä.
Itse esitin vain kolme toivetta: tanskalaisen kukkataiteilija Tage Andersenin Ruotsissa sijaitseva maalaispaikka Gunillabergissa, samaisen taiteilijan ateljee Kööpenhaminassa ja päiväseltään tehty junamatka etelä-Ruotsista Kööpenhaminaan. Viime talvena nähdyn Solsidan-elokuvan innoittamina halusimme myös molemmat ehdottomasti käydä Torekovissa katsomassa leffan kuvauspaikkoja. Näillä spekseillä Pekkarinen rakensi meille reitin ja antoi minulle paikat, joista etsisin meille yösijat.

Gunillaberg sattui kivasti ensimmäisen päivämme pitkän ajomatkan puoleenväliin, Vätternin eteläpäähän. Vaatii vahvaa uskoa navigaattorin, jatkaa matkaa ohjeiden mukaan, vaikka tie kapeni kapenemistaan, eikä kylttejä erityisemmin paikkaan johdattanut. Koska olen Lantliv-lehteni tarkkaan lukenut, osasin jo odottaa pihamaalta paljon, mutta itse päärakennuksen ja tallin taidenäyttely sekä valtavankokoinen orangerie tekivät silti suurimman vaikutuksen.

Tässä vaiheessa matkaa oli tunnelma kuitenkin hiukan levoton, sillä täysin sattumalta vilkaisin ensimmäisen majapaikkamme vahvistusta ja huomasin, että varaus olisikin pitänyt maksaa ennakkoon jo viikkoa aikaisemmin, jottei se peruuntuisi. Muutama viesti ja lopulta puhelu, sujuvalla ruotsinkielellä tottakai, selvensivät onneksi, että meitä kaikesta huolimatta odoteltiin Pensionat Neptuniin Båstadiin yöpymään.

Båstad osoittautui huikean kauniiksi kaupungiksi, eikä Neptunista oikein voi muuta sanoa, kuin että koko paikka oli yksinkertaisesti ja kaikilta osiltaan hurmaava. Sijaintikin oli lähes täydellinen, noin kolmesataa metriä merenrannasta. Tänne niin haluaisin palata.båstad båstad1 båstad2 IMG_7887 IMG_7876 IMG_7932 IMG_7933 IMG_7938 IMG_7946 IMG_7956 IMG_7950 IMG_7924 IMG_7987 IMG_7992 IMG_7990 IMG_7976 IMG_7980 IMG_7982 IMG_7985 IMG_7986 IMG_7999 IMG_8003 IMG_8005 IMG_8028

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)