tiistai 16. huhtikuuta 2019

Boheemeja unelmia Loviisassa

Superinspiroiva viime viikkoni huipentui superinspiroivaan valokuvauskurssiin Maria Kalmin hurmaavassa kodissa Loviisan Skinnarbyssä. Muutaman sattuman kautta olin tutustunut Mariaan eräällä kukkakurssilla, jota hän oli kuvaamassa. Sen jälkeen olen löytänyt itseni Villa Unelmasta kamerahommista pari kertaa.

En oikeastaan muista, miksi ja milloin järjestelmäkameran hommasin. Pitkään kuvailin käyttäen pelkästään kameran automaattiasetuksia, enkä tuntenut minkäänmoista kiinnostusta opetella mitään säätöjä. Pienikin kurkistus ohjekirjaan sai minut turhautumaan, sillä kaikki tekniset termit ja käsitteet olivat minulle jotain täysin epäkiinnostavaa löpinää. Jostain kumman syystä heräsi kuitenkin muutama vuosi sitten tarve osoittaa itselleni, että jotain pystyisin tästäkin hommasta oppimaan.

Muutaman onnistuneen ja vähemmän onnistuneen muualla käydyn kurssiyrityksen jälkeen voin vilpittömästi todeta, että Marialla on kyky saada minut ymmärtämään pikkuisen jotain kameran ajatuksista. Tämän kurssin teemana olivat paitsi kameran tekniikka ja asetukset, vahvasti myös sommittelun ja erilaisten taustojen merkitys kuvan tunnelmaan otsikolla boheemit asetelmat ja kuvat.

Kun kurssimme varsinainen kukkavastaava sairastui ja kaikki huikeat Kukkimon kukat jäivät meiltä siten väliin, kaivelin kuviini rekvisiitaksi aamulla kukkakaupasta ystäväni kimppua varten hakemani kukat. Illalla niistä sitten vielä kimpun sitaisin. Voih, mikä ihana sunnuntai!


IMG_9969 (2)
IMG_9972 (2)

Sama sommitelma, eri tausta ja eri asetukset kamerassa. Aika eri tunnelma.

IMG_9982 (2)_LI
IMG_9946 (2)

Taustan merkitys kuvan tunnelmaan?

IMG_9945 (2) IMG_0024 (2) IMG_0014 (2) IMG_0042 (2) IMG_9987 IMG_0062 (3)

Ja lopuksi vielä se ystävän kimppu kotikuistilla sunnuntai-iltana. Ja nuo korkeat narskut eivät kuulu kimppuun. Tässäkin kohtaa olisi rauhallisella taustalla ollut suuri merkitys...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)