torstai 16. heinäkuuta 2015

Lasagnea toisella tapaa

Meillä on tänä kesänä valmistettu ruuaksi useammankin kerran tätä kasvislasagnea, jonka ohje alunperin on kuulemma ollut Hufvudstadsbladetissa. Niin suuri ruotsalaisuuden ystävä kuin olenkin, en sentään lue kyseistä julkaisua itse, vaan sain vinkin ystävältäni Majalta Villa Sandissa. Viimeksi kun tapasimme, hän kertoi valmistaneensa tätä ja kehui vallan maistuvaksi.

Koska ohje oli selkeä, helppo, nopea ja aineksiltaan yksinkertainen, eikä Maja juuri koskaan erehdy ja kun kaiken lisäksi tykkäämme koko perhe syödä etenkin arkena kasvisruokaa, oli ihan pakko ottaa tämä kokeiluun.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että vaikka valmistin tätä kaksinkertaisen annoksen tähän ohjeeseen nähden, pöydästä ei poistunut kukaan, ennenkuin vuoka oli tyhjä. Niin hyvää, niin hyvää...

Tämä ohje on siis neljälle

TOMAATTI-JUUSTOLASAGNE

750 gr raejuustoa (Lidlissä on aika hyvä vähän rasvaisempi saksalainen Cottage Cheese)
vihreitä lasagnelevyjä
pari rkl oliiviöljyä
600 gr kypsiä tomaatteja viipaloituna
1 ruukku tuoretta basilikaa silputtuna, basilikan määrän kanssa älä kitsastele
pussillinen vahvanmakuista juustoraastetta (mustaleima emmental on hyvä)
suolaa ja pippuria

Voitele vuoka oliiviöljyllä. Lado pohjalle tomaattisiivuja, päälle kerros lasagnelevyjä, jotka voitelet öljyllä. Sitten kerros raejuustoa, tomaattisiivuja, basilikasilppua, suolaa ja pippuria ja lisää samanlaisia kerroksia ainakin pari. Päällimmäiseksi jää lasagnelevyt, joiden päälle vielä raejuustoa ja juustoraaste.

Paista n. 175 asteessa kolmisen varttia.

tomlasagne3


Tällä viikolla huomasin, että olen tähän mennessä kirjoittanut Paperitähteen 215 postausta, joilla on ollut 25 000 katselukertaa. Blogimaailmassa se ei ole paljon, mutta minulle tämä on ollut kyllä pitkäjänteisin harrastus ikinä, ainakin jos unohdetaan nuo kirpputori- ja romuhommat. Enpä olisi uskonut silloin kun aloitin.

3 kommenttia:

  1. Tulen myös kokeilemaan tätä reseptiä! :)

    VastaaPoista
  2. Koska tässä on niin simppelit aineet, ei tosiaan kannata tinkiä tuon basilikan määrästä, se on ihan olennainen. Aiemmin olen tehnyt tätä ystäväni suosituksesta Arlan Kesosta, joka toimii testatusti tässä, mutta nyt tosiaan nappasin Lidlistä tuota 4,5% Cottage Cheeseä, hyvää oli sekin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)