keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Jo kuusi kynttilöineen on käynyt kukkimaan...

Tänään siitä tulee kuukausi ja yksi päivä, kun se tuli meille tuonne olohuoneeseen. Kaatosateessa S-marketin parkkipaikalta sen puoliksi summamutikassa Pekkarisen kanssa valitsimme. Nuorisoa ei enää tällainen herkkä perhetraditio tuntunut kiinnostavan. Pakettiauton takaosassa se matkusti sitten kotiinsa.

Tällä kertaa ei tarvinnut jumpata ollenkaan miettien, miten sen siirtäisimme sisälle sopivasti vaiheittain erilaisten lämpötilojen läpi hitaasti sulatellen, vaan se päätyi autosta suoraan lopulliseen sijoituspaikkaansa. Tällä kertaa ei käyty myös jokavuotista keskustelua koristeiden määrästä, vaan toiveeni niukasta koristelusta meni ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen sellaisenaan läpi. Oksille päätyivät ainoastaan anopin tekemät tuohitähdet (sitä samaa mallia kuin ne paperiset), pienet kullanväriset lasikävyt ja värittömät lasipallot. Valoja tietysti pari sarjaa ja siinä se oli, vuoden 2011 joulukuusi.Vuosien varrella muistan meillä kerran olleen kuusen, joka lensi pihalle vasta Nuutin päivänä. Muutoin noista on luovuttu jo viimeistään uutena vuotena, varsin usein jo heti Tapaninpäivän jälkeen.

Vaan kyllä oli nyt erilainen joulu. Uutena vuotena kuuselle joutui vielä lisäämään puoli litraa vettä päivässä, eikä käytännössä katsoen yhtään neulasta ollut tippunut. Tammikuun ensimmäisellä viikolla vettä kannettiin juurelle edelleen päivittäin. Loppiaisena kuusessa ei ollut vielä mitään moitittavaa ja seuraava tavoite purkaa koristeet siirtyi sinne Nuutin päivälle, jolloin lähdimmekin vähän yllättäen viikonlopuksi Savoon. Viikonlopun aikana en kehdannut edes pyytää naapuria kuusta kastelemaan, joten oletin sen lopulta jo luovuttaneen, kun palaamme kotiin.

Vaan kuinkas sitten kävikään. Täällä se kuusi oli täydessä kukassa, niinkuin on edelleenkin. Parasta lienee aloittaa valmistelut pääsiäiskoristeluiksi kuuseen.Sitä tässä vaan nyt mietitään, että kun se sitten lopulta ehkä juhannuksen korvilla täältä lähtee ja sittenkin varmaan ainoastaan kyllästymisen takia, niin mitenkähän syvällä tuolla olohuoneen lattiassa sillä ne juuret kasvavat. Vai ovatko jo menneet lattian läpi alapohjaan.

Että tällä kertaa kyllä tuli 40 eurolle vastinetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)