maanantai 19. maaliskuuta 2012

Östermalm

Jälleen yksi risteilyreissu Tukholmaan takana. Kuten aina aiemminkin, meillä oli valmiina hyvä suunnitelma, mihin Tukholman tunnit käytettäisiin. Tällä kertaa kävi kuitenkin kummasti. Kolmen aikaan aamuyöstä laivalta oli tippunut nuori nainen mereen ja meripelastustehtävissä oli sitten käytetty useita tunteja aikaa yöllä.

Aamiaisella Pekkarinen hiukan  ihmetteli, miksi olemme vielä avomerellä. Meni kuitenkin muutama tovi ennen kuin meille selvisi, että tulisimme Tukholmaan kolme tuntia myöhässä. Suunnitelmat pistettiin pikapikaa uusiksi. Skansenille emme olisi missään tapauksessa ehtineet.

Syyskuussa olimme tutustuneet tarkemmin Södermalmiin. Malm-linjalla päätettiin sitten jatkaa. Nopea vilkaisu tunnelbana-karttaan ja totesimme, että yhden pysäkin välin päässä Karlaplanilla hyppäisimme kyydistä pois ja katsastaisimme pikaisesti Östermalmin. Östermalmin alue on tunnettua varakkaiden tukholmalaisten ja jossain määrin myös suurlähetystöjen kaupunginosana. Jos Södermalmia kuvailisin boheemiksi ja tunnelmalliseksi, niin Östermalmia kuvaisi lähinnä sana elegantti. Vieri vieressä upeita, vanhoja kivitaloja ja leveitä puistokatuja. Alue ei pursua tunnelmallisia pikkupuoteja, ainakaan meidän reitillemme ei niitä sattunut, joten mikään risteilyshoppailijan ykköskohde se tuskin on.Karlaplanilta lähdimme kävelemään bulevardimaista Karlavägeniä pitkin. Katu päättyi upeaan Humlegårdenin puistoon, jonka reunalla sijaitsee myös kuninkaallinen kirjasto: Ruotsin kansalliskirjasto. Vaikka kevät vasta näytti ensimmäisiä merkkejään, oli puistossa helppo kuvitella, miten upea se kesäisessä asussaan on.Pikaisen kirjastokäynnin jälkeen päädyimme Kungsgatanille ja siellä iltapäiväkahville.
Viimeisimpien muutaman reissun aikana on tullut selväksi, mikä on Tukholman tämän hetken kahviloiden sisustustrendi numero yksi. Kierrätyshenkisyys! Tämänkin Bagel Street Cafen yläkerta oli sisustettu kuin 80-vuotiaan vanhapiikatädin koti. Sehän sopii minulle!

Siinä ainoassa kaupassa, jossa tyttäreni kanssa pystyimme pikaisesti piipahtamaan, tuli myös selväksi, mikä ehdottomasti EI ole muodissa Tukholman varakkaammilla alueilla. Kävimme nimittäin Östermalmilla yhdessä 2nd hand-liikkeessä. Missään en ole ikinä nähnyt niin montaa käytettyä Louis Vuittonin Monogram Canvas-laukkua myynnissä kuin siinä pienessä kaupassa. Niitä oli kymmenittäin.


Drottningsgatania pitkin maleskeltiin sitten T-Centraleniin ja siitä metrolla takaisin satamaan. Tässä vaiheessa utu alkoi hälventyä ja aurinko paistelemaan, kuten ennusteessa perjantaille oli luvattu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)