Tämä ei minua masenna, sillä näitä erilaisia haaveita tyylikkäästä elämästä on vuosien varrella ollut ja mennyt. Ennen kuin olin edes naimisissa haaveilin omakotitalosta, jossa olisi iso puutarha. Puutarhassa kasvaisi omenapuita ja syksyisin vaeltelisin onnellisena kaunis kori käsivarrella kukkamekko päälläni korjaamassa omenasatoani.
No nyt on sitten talo ja puutarha. Ja on ne omenapuutkin. Omenia on kymmenen vuoden aikana tullut niin vähän, että ei niiden keräämiseen ole kyllä koria tarvittu. Lisäksi tänä talvena jänikset ovat tehneet tuhojaan niin perusteellisesti, että hämmästyn jos noihin enää tulee lehtiäkään, omenoista nyt puhumattakaan. Toki siitä huolimatta olen ihan onnellisena vaellellut puutarhassani kuluneet verkkarit jalassa kauhistellen sitä rikkaruohojen määrää joka vuosi vuodelta tuntuu ottavan yliotteen kaikesta, missä edes vähän on jotain kasvualustaksi kelpaavaa.
Jostain kumman syystä olen tosi mieltynyt papuihin ruokana. Pyrin ylipäätänsä useampia kertoja viikossa syömään ja tarjoamaan perheelle kasvisruokaa. Usein on tarjolla kasvissosekeittoja tai kasviskastikkeita pastalle, mutta vakioresepteissä on myös kolme erilaista versiota linssi/papusopasta. Tosi helppoa ja nopeaa ja tarpeet löytyvät mistä tahansa kaupasta. Kerralla voi tehdä isonkin kattilallisen. Meillä myös nuoriso näitä ylistää.
Herkullisen näköiseksi tätä ei tarvitse kehua |
TOMAATTI-LINSSIKEITTO
6 annosta
1 rkl voita
1 iso sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
10 dl vettä
2 dl punaisia linssejä
1,5 kasvisliemikuutiota
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk valkoisia papuja (tomaattikastikkeessa)
1 prk creme fraiche (yrtti-tomaatti)
Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi ja lisää sitten liemikuutiot ja lävikössä huuhdotut linssit. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Lisää tomaattimurska ja pavut ja jatka hauduttamisa noin 25 minuuttia. Lisää creme fraiche ja tarkista maku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)