tiistai 15. tammikuuta 2013

Hömpönpömppöä

Varoitus: postaus sisältää hiukkasen naiivia hömppää, joten ne, joiden sietokyky moisen suhteen on heikko, voivat lopettaa lukemisen tähän.

En muista, että olisin koskaan tehnyt uuden vuoden lupauksia, eikä tämä uusi vuosi muodostanut sen suhteen mitään poikkeusta. Useimmiten uuden vuoden lupaukset ovat jotain sellaista, jonka tarkoituksena on luopua jostain omista epätoivotuista ominaisuuksista tai tavoista. Ja siinä jos missä, minä olen harvinaisen huono onnistumaan.

Kun nyt kuitenkin olisi mukava jollain tapaa ihmisenä kehittyä ja kun myös uskon, että alkaneena vuonna äidin kuoleman aiheuttama ahdistus alkaa pikkuhiljaa ihan käytännön syistäkin helpottaa, haluan alkaa kiinnittämään entistä enemmän huomiota positiivisiin asioihin. Ihan niihin kaikkiin pikku juttuihin, joita useimpina päivinä varmasti jokainen kohtaa, mutta jotka monesti jäävät huomaamatta kokonaan.

Alunperin ajatuksenani oli, että vuoden aikana kirjoittelen mahdollisimman usein noita pieniä sattumuksia paperilapuille, jotka kaikki talletan isoon lasipurkkiin. Tulevana uuden vuoden aattona sitten luen ne kaikki läpi ja muistelen mennyttä vuotta.

Vanhat Riihimäen Lasin keittiötölkit ovat kertakaikkiaan mahtavia. Ne taipuvat ihan mihin tuumaan vaan.

Lähdin sitten kuitenkin vielä kehittelemään tuota yhdestä blogista nappaamaani ideaa eteenpäin. Päätin luokitella ne laput karkeasti kymmeneen eri osa-alueeseen. Vuoden lopussa sitten lasken ja tilastoin, minkä verran miltäkin elämän osa-alueelta on iloa tuottavia asioita tullut eteen.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, nouseeko joku osa-alue selvästi muiden yli. Toisaalta on kiinnostavaa myös se, muuttuuko ajattelutapani vuoden aikana niin, että jatkossa automaattisesti huomioin tällaisia mukavia pikku juttuja helpommin, vaikkei niitä tarvitse kirjatakaan paperilapuille.


2 kommenttia:

  1. Toivotan sinulle paljon lappusia purkkiisi!

    VastaaPoista
  2. Nyt on tainnut tunnisteiden päivitys epäonnistua :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)