torstai 4. huhtikuuta 2013

Kesäkurpitsapasta

Tuli jälleen todettua, että tämä maailman yksinkertaisin ruoka on vaan niin kertakaikkisen hyvää. Meillä syödään tätä varsin usein, eikä ikinä kukaan perheemme henkilöjäsenistä voi olla ylistämättä makujen harmoniaa. Ainoastaan Karvakorvan mielipiteestä en ole ihan varma, sillä raaka kesäkurpitsa, joka ruuan valmistusvaiheessa lattialle tippuu, on ainoa raaka-aine, jonka rakas Nuppumme sylkee suustaan saman tien pois.

Paitsi helppoa, halpaakin on vielä, ja espanjalaiset talviset kesäkurpitsat toimivat ihan yhtä hyvin kuin kotimaisetkin.Monen monta kesäkurpitsaa (meillä yleensä 5-6 kpl vähintään)
1-2 sipulia
valkosipulia
voita paistamiseen
tuoretta persiljaa
mustapippuria
suolaa
parmesanjuustoa
pastaa

Pilko sipulit ja kesäkurpitsat. Kuullota sipuleita kunnes vähän pehmenevät. Lisää joukkoon kesäkurpitsapalat ja anna muhia niin, että nekin ovat aika pehmeitä. Muussaa kevyesti, mutta joukkoon saa jäädä kuitenkin vähän isompiakin suupaloja. Lisää silputtu, tuore persilja ja suolaa sekä pippuria maun mukaan.

Keitä haluamaasi pastaa ja tarjoile kastike ja pasta runsaan parmesanjuuston kanssa.

Joskus jos kotona on ollut paprikaa, olen lisännyt sitäkin. Mutta oikeasti tämä ei kyllä kaipaa yhtään mitään muuta. Ohje on alunperin ystävältäni Riitalta Makustelijat-blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)