torstai 11. heinäkuuta 2013

Kukat

En ole eräihminen pätkän vertaa, mutta luontoihminen kyllä mitä suurimmissa määrin. Tällä hetkellä minut saavat lähes ulvomaan ihastuksesta kaikki nuo tienpientareiden ihanat kasvit ja kukat, lakastuneet ja täydessä kukoistuksessa olevat ihan yhtälailla. Voih, sitä muotojen, värien ja tuoksujen sinfoniaa, josta saa nauttia ihan ilmaiseksi, ihan tavallisten lenkkipolkujensa varrella. Onneksi on nuo koirat.




Mustikka-aika alkaa olla parhaimmillaan ja viime viikonlopun mökkireissulla kerättiin Pekkarisen kanssa jo piirakkamarjat. Metsämansikkasatokin näyttää minusta tänä vuonna runsaalle. Harmillisesti mansikat usein kyllä kasvavat pölyisillä tienpientareilla.


Tätä Sikke Sumarin mustikkapiirakkaa Namaste-keittokirjasta tein kerran toissa kesänä mökillä, jossa jo olosuhteidenkin pakosta tulee etsiskeltyä aina mahdollisimman yksinkertaisia ja vähällä vaivalla valmiita ohjeita. Tämä taikina olikin sitten niin minun makuuni, että sen jälkeen en mustikkapiirakkaa ole enää millään muulla ohjeella tehnytkään.



SIKEN MUSTIKKAPIIRAKKA

175 g voita
0,5 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 rkl (tai maun mukaan) kardemummaa

Täyte:
4-5 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää voiseos joukkoon huolellisesti sekoittaen. Levitä taikina piirakkavuokaan ja kaada päälle mustikat. Yhdistä täytteen perunajauhot ja sokeri ja ripottele mustikoiden päälle. Ravistele vähän vuokaa, jotta jauhot sekoittuvat marjojen kanssa.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Tuo piirakka menee ehdottomasti testiin. Nyt saa mustikat metsästä (tai torilta...), mutta toiminee myös pakastemustikoista?

    VastaaPoista
  2. Varmasti toimii pakastetuistakin. Tuo perunajauho huolehtii siitä liiasta nesteestä, jota varsinkin pakastemarjoista tuppaa irtoomaan. Oon ylipäänsä miettinyt onko se tuoreista marjoista tehtynä vähän turha jopa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)