sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Taidetta koko rahan edestä

Follow my blog with Bloglovin

Loppukesästä vähän uudelleenjärjestelin olohuonetta erinäisten uusien hankintojen takia. Mielessäni olin ajan mittaan ehtinyt jo vannoa, että en koskaan hankkisi supersuosittua Harri Koskisen Block-lamppua, mutta tässäkään päätöksessäni en sitten onnistunut pysymään.

Kaiken möbleeraamisen jälkeen kävi niin, että alkoi mieleni tekemään vimmatusti myös uutta taulua. Mielessäni visioin tuohon Block-lampun yläpuolelle abstraktin ison öljymaalauksen. Sellaisen kyllä löysinkin, mutta rahapussi ei antanut periksi sille taidehankinnalle.

Vaan kuinkas sitten kävikään? Järvenpään Fidalla lauantaisella reissullani, selasin huvikseni läpi taulukasat kirpparin perällä. Huomioni kiinnittyi kasan suurimpaan tauluun, joka tarkemmin tutkittuani osoittautuikin julisteen sijasta guassiksi tai akvarelliksi tai joksikin vastaavaksi ja taitelijan nimeä googlatessani alkuperältään ruotsalaiseksi.

Kyseisen taiteilijan maalauksia on myyty muun muassa Bukowskilla. Kyse ei ole Ruotsin vastineesta Albert Edelfeltille, mutta ei se nyt ihan markkinataidettakaan ole. Laadukkaasti kehystetty, vain lasi oli päältä likainen. Maksoin kiltisti taulusta pyydetyt seitsemän euroa ja kiikutin sen kiiresti kotiin. Paikkahan sille olikin jo valmiina. Niin vaihtui öljymaalaus toisenlaiseen työhön, mutta omistaja on silti iloinen.

Ja kun nyt sattui olemaan vähän isompi maalaus, Pekkarinenkin erehtyi huomaamaan sen. Mikäs taulu tuo on, kuului varsin pian. Selitystä tässä vielä kehittelen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)