sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Leppoisa lauantai

Olimme perjantai-iltana kävelyllä Montmartrella seuranneet Avenue Trudainen varrelle pystytettävän pitkiin riveihin kymmeniä ja kymmeniä valkeita telttakatoksia. Hetken ehdimme jo ihmetellä mitä tuleman pitää, kun bongasin jostain mainosjulisteen "Brocante"- Onneksi sen verran ranskan kieltä vielä muistin, että ymmärsin välittömästi kyseessä olevan antiikkimarkkinat.

Huippuhyvä matkanjohtajani sujuvasti, täydellisen joustavasti ja ihan pyytämättä uudelleenjärjesteli lauantaiaamun ohjelmamme niin, että pääsimme heti ensimmäiseksi kävelemään ristiin rastiin vanhojen tavaroiden kojuja. Kylläpä mukaan olisi lähtenyt niin helposti yhtä sun toista, jos vain olisi pienikin mahdollisuus ollut se kotiin kuljettaa.

Lauantaipäiväämme leimasi muutenkin antiikki ja eritoten harras antiikki. Oikein muutenkaan en osaa kuvailla katsastamiamme kirkkoja, joista vanhin oli vihitty käyttöön jo vuonna 1248. Silloin nimittäin otettiin käyttöön Saint Chapellen kirkko, joka jäi vähän kummallisesti lopulta Napoleonin aikaan rakennetun oikeuspalatsin sisäpihalle.

Käytännössä Saint Chapellen yläkappelin seinät ovat kokonaan lasimaalausta, joten tuntuu aika käsittämättömälle, että tämä kirkko saatiin valmiiksi kahdessa vuodessa sen aikaisilla työvälineillä.

Reittimme varrelle sattui myös meille tuntematon kirkko, jonka ovi oli kutsuvasti auki. Pekkarinen ehdotti, että piipahtaisimme sisään. Kirkkosali oli tyhjennetty istuimista ja täytetty niiden sijaan kirpputoritavaroilla. Voi voi sentään, siellähän vierähtikin sitten hetki jos toinen mummojen laatikoita penkoessa.

IMG_9604 IMG_9605 IMG_9607 IMG_9610 IMG_9620 IMG_9635 IMG_9639 IMG_9644 IMG_9648 IMG_9663 IMG_9664
IMG_9667
IMG_9677
IMG_9696

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)