perjantai 21. helmikuuta 2014

Danish design

Kööpenhaminassa on tullut viime reissuilla notkuttua kiitettävästi Illums Bolighusin tavaratalossa. Paitsi että siellä on myynnissä upeaa pohjoismaista designia laidasta laitaan, pidän myös tavasta, jolla tavarat on laitettu esille ja tilat somistettu ja sisustettu. Ihan ilman ostoksiakin Illumsin tavaratalot ovat esteettinen elämys.

Viimeksi lokakuussa huokailin Illumsissa valkoista posliinia olevan Lyngbyn maljakon perään. Sitä oli myytävänä kolmessa eri koossa. Parina päivänä maljakkoa tuijoteltuani mieleeni juolahti parin vuoden takainen kirppisreissu Varkaudessa. Alkoi tuntua sille, että olisin jostain romulaatikosta kaivanut esille samanlaisen maljakon ja ostanut sen parilla eurolla. Kotiin palattuani asia oli luonnollisesti tarkistettava ensi tilassa. Tottahan se oli, tuo Lyngbyn keskikokoinen maljakko minulta löytyikin omasta takaa.

IMG_9737

Ihan parhaalle minusta tässä näytti muhkea kimppu puolukanvarpuja joulun aikaan, mutta tiukkaan sidottu kimppu keltaisia lakastumaan päin olevia ruusujakin näyttää ihan mukavalle.


4 kommenttia:

 1. Blogiasi on mukava lukea: sujuvaa tekstiä, mielenkiintoisia tapahtumia ja sattumia. Kiitos niistä.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos ;-)Itse olen ollut vähän jumissa tämän kanssa, pienesti harkinnut jopa lopettamista kun kaikki ideat kirjoittamisesta tuntuvat niin tyhmille. Ehkäpä kevään valo sitten inspiroi kuvien kanssa ja sitä myöten taas myös kirjoittamisen.

  VastaaPoista
 3. Minä nautin kauniista kuvistasi!

  VastaaPoista
 4. Kiitti Nonna. Minusta on taas hauskaa lukea sinun hyviä ohjeitasi, vaikka tällä hetkellä en voi mitään leipoakaan kun yritän herkkulakkoilla;-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)