lauantai 23. joulukuuta 2017

23. JOULUKUUTA - VALOKUVAT

Vanhoihin valokuviin törmää etenkin osto- ja myyntiliikkeissä ihan säännöllisesti. Usein kokonaisilla albumeilla on kuitenkin hinnat sen verran korkealla, että harvemmin niitä tulee ostettua. Pari kertaa vuosien varrella olen kuitenkin löytänyt hyväkuntoisia albumeja ihan kirpputorilta ja ihan pikkurahalla. Silloinhan sellaiset on pakko talteen korjata.

Ehdottomasti paras aarre tällä saralla olivat kaksi pientä albumia, joissa on kaikki kuvat tallella ja suurimmaksi osaksi vieläpä paikan nimillä ja vuosiluvuilla varustettuina. Ovat saman henkilön peruja ja mitä ilmeisimmin ei ole kyseessä ollut ihan varaton porukka, kuvista ja tilanteista niin olen päätellyt. Paljon on pyöritty Imatran seutuvilla ja muuallakin itärajan tuntumassa. Kuvat ajoittuvat vuosille 1916-1919.

Jotain merkillistä välillä tapahtuu, kun näitä katselen. Pari kertaa on tullut outo ja ahdistava tunne, että olen luvattomasti tirkistelemässä vieraiden ihmisten elämää ja on ollut pakko viedä nämä vähäksi aikaa varastoon jäähylle. Helpointa olisi totta kai silloin hankkiutua näistä eroon, mutta enhän minä tietenkään pysty. Vanhojen kuvien ihmisiksi tämä porukka on varsin iloista ja hyväntuulista, joten ehkäpä he hyväksyvät minut näiden uutena omistajana.
2017-12-07 001
Imatran kosken alapuolelta, Kirjavalahden jäällä, tenttien valmistelua ja parran ajossa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)