maanantai 4. elokuuta 2014

Yhä ylös yrittää....

Kisuprinsessa haikaili ystävänsä Hymytytön kanssa pääsevänsä Tampereelle Blockfestiin. Minulle se sopi paremmin kuin hyvin, sillä pidän Tampereesta tosi paljon kaupunkina. Niinpä varasin meille huoneen keskustan Scandicista ja nappasin uniset tytöt kyytiini aikaisin lauantaiaamuna.

IMG_4158
Olisin myös itse mielelläni nähnyt Snoop Doggin, mutta eivät sitä nähneet minun misunikaan, sillä Stara esiintyi Tampereella jo perjantaina.
IMG_4069


Festarit alkoivat puolilta päivin, joten minulla oli siitä eteenpäin omaa aikaa jotakuinkin aamuyölle asti. Jalan liikkuminen on edelleen polven takia tuskastuttavan kömpelöä ja hidasta, mutta yritin parhaani mukaan olla lannistumatta siitä ja siekailematta ajoin autolla niihin paikkoihin, jotka tuntuivat liian kaukaiselle saavutettavaksi huonosti kävellen.

Parin viime vuoden aikana on tullut useasti käytyä Tampereen reissulla Pyynikin tornissa, mutta vain siellä alakerran kahvilassa. Tällä kertaa ajattelin ylittää itseni jälleen kerran näiden korkeiden paikkojen kanssa ja ajella vanhanaikaisella verkkohissillä 26 metriä korkean tornin huipulle. Muistin kyllä tarkasti eräästä lapsuuden käynnistäni, että en pätkääkään nauttinut tuosta paikasta 70-80-luvun taitteessa.

IMG_4036 IMG_4034

Jep, huimasihan se edelleen. Kävelyalue tornin huipulla on varsin kapea ja kaide suhteellisen matala. Kun vielä jouduin seuraamaan, kuinka yksi polttariporukka valmistautui laskeutumaan tornin kylkeä köydellä alas, kiersin tornin nopeasti ympäri, toivotin miehille tsemppiä urakkaansa ja läksin suosiolla alakertaan juomaan ne pakolliset munkkikahvit.

IMG_4042
Seuraavat jonossa kurkkivat kaiteen yli, mitä tulikaan luvattua
IMG_4041
Polttarisankari Markon tiukan keskittynyt ilme, kolme metriä laskeutumista takana, mutta hemmetti soikoon, on sitä vielä edessäkin.
 Loppuillan maleksin hitaasti ydinkeskustassa, istuin muutamalla terassilla, katselin ihmisiä ja nautin kauniin kaupungin upeasta kesäillasta. Tampereelle sattui vielä Kukkaisviikot, joten kaikenlaista ohjelmaa oli järjestetty myös lauantai-illalle.

blogiin1
IMG_4087
Yhtäkkiä Hämeenkatu oli tyhjennetty autoista, jännityksellä odotin, mitä tästä seuraa. Kaukaa lähestyvä sambamusiikki antoi jo kyllä pientä vihjettä.
blogiin3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)