sunnuntai 26. helmikuuta 2012

1960s

60-luvulta äitini oli säilyttänyt vaatteiden lisäksi muutamia vuosikymmenen alun pikkukenkiään. Kaikki ovat Pertti Palmrothin ja kaikissa on niin sanottu kitten heel-korko, joka Vintage kengät-nimisen kirjan mukaan oli teinien suosiossa 60-luvun alussa. Niinpä niin.

Valitettavasti kengät ovat niin huonossa kunnossa, että näistä ei enää muuhun ole, kuin muistuttamaan kiinnostuneita, minkälaiselle naisten pikkukengät siihen aikaan näyttivät.


Vuonna 1965 isäni kirjoitti ylioppilaaksi. Hänen juhliinsa tätini ompeli äidilleni tämän kaksiosaisen turkoosin pallollisen asun. Liekö silloin ollut paremmin erivärisiä kenkiä tarjolla, kun asuun oli löytynyt täysin samansävyiset nahkaiset pikkukengätkin.
Lomalta on nyt palattu kotiin, joten tämän enempää äidin aarteita ei tällä erää tule näytille. Vaan jos intoa riittää, voisihan tuota alkaa käydä läpi omia laatikoita varastossa. Sinne on kaiketi kertynyt vanhoja vaatteita vielä enemmän kuin äidiltä löytyy.

Ne kasarijutut, joita alunperin tyttärelleni etsin, olivat yhdet 80-luvun alun valkoiset Pertti Palmrothin cowboybootsit ja samalta ajalta olevat Emanuelle-merkkiset (nykyinen Mexx oli silloin Emanuelle naisille ja Moustache miehille) oranssit mustapilkulliset housut.

1 kommentti:

  1. Aivan ihanaa katsoa esittelemiäsi vanhoja asuja. Se Vanessa mekko sopii sinulle erinomaisesti. Uskomatonta minulle myös että näitä on säilytetty vuosikymmenet, vieras ajatus ja maailma minulle. Mutta tykkään kovin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)