sunnuntai 17. elokuuta 2014

Mikkeliin menijöitä?

Meillä on Pekkarisen kanssa varsin erilainen suhde syömiseen ja ruokaan ylipäänsä. Pekkarinen tarvitsee ruokaa ja ennenkaikkea energiaa usein ja mahdollisimman paljon. Tarkkana miehenä mieluiten vielä mahdollisimman edukkaasti.

Minä taas satun olemaan sitä itäsuomalaista persjalkaista naistyyppiä, joka muuttaa hengitysilmankin hetkessä ylimääräiseksi energiaksi eri puolelle vartaloa, joten ruuan määrän kanssa saa olla aika tarkkana. Näin ollen automatkojemme tankkauspaikoiksi valikoituvat aika lailla eri kohteet riippuen siitä, istuuko autossa pariskunta vai Paperitähti yksin.

Lähivuosina on tullut ajeltua enimmäkseen viitostietä välillä pääkaupunkiseutu-Varkaus. Minulla on tämän matkan varrella omat suosikkipaikkani, joiden ehdoton ykkönen on Tertin kartano Mikkelissä.

Arvostan  todella korkealle sitä, että kyseessä on perheyritys. Vielä enemmän minuun tekee vaikutuksen se, miten loppuun asti hiottua kaikki, koko yrityksen liiketoiminta on. Niinä kertoina kun siellä olen pysähtynyt, en ole vielä keksinyt mitään, minkä tekisin toisin. Erilaisten ruokapalvelujen lisäksi tilan alueella on hienosti ylläpidettyjä puutarha-alueita ja muutama kartanon vanhoihin rakennuksiin laitettu viehättävä kauppa. Kartanolla on myös hotellipalveluja. Yhtään en väheksy sitäkään, että täällä suhtaudutaan myötämielisesti  koiravieraisiin.

Viime viikolla kun koulukirjaostosten tiimoilta jouduin pyörähtämään kirjakaupassa, satuin huomaamaan, että Tertin kartanolta on nyt myös ilmestynyt houkuttelevasti oma keittokirja. Siinäpä Pekkariselle vinkkiä pukin konttiin...Niin laiska ruuanlaittaja kuin Paperitähti onkin, tykkää kyllä kovasti lueskella keittokirjoja, kokkausintoa odotellessa.


IMG_3592

IMG_3577
Tämä kahvilarakennus taitaakin olla kartanoalueen ainoa uudisrakennus.

IMG_3574

IMG_3573
Jos tämä mansikka-marenkikakku ei vie kieltä pyllyyn mennessään, niin sitten en kyllä tiedä mikä sen tekee.

IMG_3581

IMG_3589

IMG_3588
Kartanon kaupoissa on myynnissä tilan omia tuotteita, kasveja, sisustustavaroita, vaatteita ja asusteita ja jopa vanhaa tavaraa.

IMG_3587

IMG_3586

IMG_3579

IMG_3593
Parkkipaikan takana on myös vanhaan kivijalkaan tehty muuripuutarha, jonne täytyy vielä joskus päästä tutustumaan.
4 kommenttia:

 1. Hei,
  Satuin lukemaan ihanan blogipostauksesi Rautalammin Pestuumarkkinoista (http://paperitahti.blogspot.fi/2012/09/pestuumarkkinat.html) Olisikohan minun ollut mahdollista linkittää kyseinen blogitekstisi Rautalammin kunnan Pestuumarkkinoiden sivuille kävijäkokemuksena? (sivut aukeavat ensi viikolla)

  VastaaPoista
 2. Hei Jarna, tottakai. Sehän on minulle suuri kunnia! Pestuiden odotusterveisin, Katri

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kun esittelit Tertin kartanon, oli upea. Ja todellakin koirat pääsevät joka paikkaan, myös kahvilaan sisälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Nonna kun pääsitte käymään. Siitä kahvilan edessä olevasta kauniista koirien vesikupista olen päätellyt, että koiriin suhtaudutaan myönteisesti. Käsittääkseni isäntä itse kasvattaa suomenpystykorvia, joten koiraihmisiä lienevät. Noita koiraystävällisiä paikkoja ei vitostienkään varrelta pilvin pimein löydy.

   Poista

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)