tiistai 6. joulukuuta 2011

Joulupuu


Tänä syksynä, kun olen muutenkin jatkuvasti tavanomaista herkemmällä mielellä, katselin tarkemmin Tuusulan S-marketin aulassa joka vuosi olevaa joulukuusta.

Olen aiempinakin vuosina huomioinut, että kuusessa roikkuu punaisia ja sinisiä lappuja, joissa on numeroita. Olen myös lukaissut pikaisesti kuusen vieressä olevan julisteen, jossa puhutaan joululahjoista lapsille. Kyseessä on näyttänyt olevan Lions Clubin projekti. Siihen se sitten on jäänyt.

Viime viikolla pysähdyin aulaan tuodun kuusen äärelle ja viereeni tuli vanhempi rouva. Rouva kertoi, että on jo monena vuonna ostanut lahjoja tätä kautta lapsille. Suuri osa lahjoista päätyy kuulemma lapsille, jotka eivät muuten saisi yhtään lahjaa jouluna.

Ideana on, että kuusesta voi ottaa itselleen joko punaisen tai sinisen lapun, johon on merkitty lapsen ikä. Tarkoitus on sitten hankkia valitsemansa ikäiselle tytölle tai pojalle lahja, jonka kunnan sosiaalitoimi toimittaa sopivalle lapselle. Tätä projektia on useampana vuonna pyöritetty jo monessa Keski-Uudenmaan kunnassa eri järjestöjen toimesta. Muistelen lukeneeni, että näin olisi hankittu jonain vuonna alueelle jopa 1000 lahjaa. Minut pysäytti ajatus, että avuntarvitsijat eivät aina olekaan jossakin monen meren takana.

Tänä vuonna kokeilussa oli myös ensimmäistä kertaa lasten toivelista. Se on nähtävillä Tuusulassa kirjakaupassa. Itse olin jo lahjat hankkinut, ennen kuin listan näin. Lahjan saajiksi kun valikoin suurinpiirtein oman lasteni ikäisiä lapsia, ei ostaminen ollut niin kovin vaikeata.

Ja kenelle sitten ostin? Lappusista ensin mukaani lähti 13-vuotias poika. Kun pääsin kotiin, alkoi heti harmittaa, etten ottanut myös tytön lappua. Sellaisen kävin sitten vielä hakemassa.

Lahjat kävin hankkimassa Union Fivesta Helsingissä. Koska lasten koko ei ole lahjan antajien tiedossa ja 13-vuotiaissa varsinkin pojat voivat olla kooltaan melkein mitä vaan, piti keksiä jotain, jonka koolla ei olisi niin suurta merkitystä. Mielestäni keksinkin kivat lahjat. Nuori sukupolvi kotona oli myös samaa mieltä, joten nyt vaan toivon, että ovat mieluisia myös lahjojen saajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)