sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Ruokaa rakkaudella

Yleisesti ottaen, minua ei kaiketi voi pitää kovin luovana ruuanlaittajana . Lapsetkin yleensä toivovat, että en laittaisi ruokaa "omasta päästäni". Pienenä taustapiruna tietysti pikkuveli alan ammattilaisena ja äiti, joka oli armoton ruuanlaittaja ja kestitsijä vailla vertaa.

Usein käy niin, että kun löydän jonkun hyvän reseptin, tarjoilen sitä kaikille meillä vieraileville seuraavan vuoden ajan. Osa tällaisista hyvistä resepteistä päätyy jopa tarjoiltavaksi vuosien ajan.

Äitini oli aikoinaan Mysi Lahtisen suuri ihailija. Viimeisinä vuosina ihailun kohteeksi muotoutui pikkuhiljaa Sikke Sumari, jota äiti piti paljon parempana esiintyjänä.

Viimeisinä kuukausinaan, jolloin äiti ei enää joko pystynyt syömään ollenkaan tai oksensi kaiken vähäisenkin, mitä söi, hän uskollisesti tallensi jokaisen Sikke Sumarin ruokaohjelman. Niitä sitten katselimme viikonloppuisin yhdessä ja äiti haaveili siitä, että jaksaisi vielä laittaa ruokaa itse ja pystyisi sitä syömään. Yhtenä viimeisimmistä toiveistaan ennen kuolemaansa esitti jopa, että Siken ohjelmia emme saa mennä digiboksilta poistamaan.

Tämä pohjaton juustopiirakka oli ohje, jonka molemmat arvioimme ehdottomasti kokeilemisen arvoiseksi. Minä sitten jäin sitä enää kokeilemaan, ja sitä ovat nyt saaneet kaikki meillä vierailleet maistella elokuusta lähtien. Terveisiä vaan taivaalliseen keittiöön!Siken pohjaton juustopiiras

300 g raejuustoa
3-4 rkl kermaa tai hapankermaa
3 munaa
6 rkl vehnäjauhoja
0-100 g sulatettua voita (juuston rasvaisuudesta riippuen)
250 g raastettua juustoa (kaikkea mitä jääkaapista löytyy, mielellään melko maukkaita, joten jätä Oltermanni väliin. Sinihometta saa myös olla)
Mausteeksi ruohosipulia, chiliä, erilaisia yrttejä... käytä mielikuvitusta!
Mustapippuria ja suolaa maun mukaan
1. Sulata voi ja lisää siihen muut tarveaineet, mutta jätä hiukan juustoraastetta pinnalle ripoteltavaksi.
2. Paista uunissa 180 asteessa n puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)