tiistai 22. toukokuuta 2012

Leikkimökki

Meidän talomme takapihan perillä ei suinkaan nökötä ulkohuussi vaan leikkimökki. Pari vuotta sen jälkeen kun talomme oli valmistunut pystytimme tämän lapsille.


Koska lapset olivat siinä vaiheessa jo eskari-ikäisiä, tästä ei alunperinkään ajateltu sen tyyppistä mökkiä, jossa keitellään kuravellejä. Mökki on tosi pikkuruinen ja se kyllä vähän harmittaa. Tietenkin olisi kannattanut pykäistä se kuusi neliötä, jonka rakennusjärjestys sallii. Syystä tai toisesta päädyimme kuitenkin noin neljän neliön valmiiseen leikkimökkipakettiin. Kevythirreksi mainostettua eli ohutta lautaa;-)

Muistot ovat varmasti jo kultaisia, mutta voisin vannoa, että pystytys sujui Pekkariselta ja minulta joutuisasti ja ilman sen suurempia perheriitoja. Sisustus oli jo valmiiksi mietitty ja hankittu, joten nopeasti maalata sutaisin sisäpinnat, jotta sain roudattua rekvisiitan sisään. Mökissä on pienet ikkunat kolmeen suuntaan, harmaaksi maalattu lautalattia ja valkeat seinät sekä katto. Katonrajaan kiinnitin tapettiboordia, joka on vuosien mittaan repsahdellut kosteassa mökissä vähän irti. Pitänee joskus liimata, kun sille päälle sattuu.

Pekkarisen kotitalon tyhjennyksessä meille päätyi tämä kapea päästävedettävä vanha sänky. Päiväpeitto ja tyynynpäälliset kirpputoreilta. Makkaratyynyt Ikeasta hankit vuosia sitten.

Naulakkokin leijonanpääkoukkuineen on peräisin Pekkarisen kotoa.

Erilaisia vanhoja koulutauluja minulla on varastoituna eri aiheista. Suurin osa niitä perinteisiä isoja, mutta nämä pienet maalaisteemalla pääsivät mökin seinille. Pieni ja matala kirjoituspöytä on varmaankin joku vanha kampauspöytä, peräisin osto- ja myyntiliikkeestä.

Tämän peltisen laivan Traktorimies sai parivuotiaana syntymäpäivälahjaksi. Minusta siinä on jotenkin kivat värit.


Mökkiä lapset ovat käyttäneet teltan tapaan kavereiden kanssa yöpymiseen. Yöpymään mahtuu tasan kaksi ihmistä kerrallaan. On siellä tullut itsekin joku yö vietettyä. Kyllä tuntuu olevan luonto lähellä kun ikkunat ovat noin puolen metrin korkeudella maasta pensaiden keskellä, eikä äänieristyksestä ole tietoakaan.

Yöpymiskausi on perinteisesti alkanut Traktorimiehen ja kaverinsa juhlistaessa kesäloman alkamista. Varsin pian siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)