tiistai 29. toukokuuta 2012

Pääkaupungissa

Nyt minulla on vain hyviä uutisia.


Takana on aurinkoisen kaunis ja rentouttava viikonloppu allamainitussa elegantissa kaupungissa samalla porukalla, jolla viime keväänä teimme pienen reissun Pariisiin. Kyseessä oli siis äiti-poika retki: kaksi äitiä ja kaksi mukavaa 15-vuotiasta poikaa.


Sää todellakin suosi meitä ja suurimman osan ajasta vietimmekin kaupungilla ja eritoten joen varressa kävellen, sekä terasseilla istuskellen.


Ravintoloista mieleen jäivät erityisesti Blanko ja Pinella, jonka terassi on ehdottomasti tyylikkäin, missä koskaan olen itse istuskellut.

Ravintolat Blanko ja PinellaPikkuveli velvoitti käymään drinkkibaari The Cow'ssa. Eikä se nyt sitten kovin vastenmieliselle tuntunut istua aurinkoisella terassilla lauantai-iltana hyvän ystävän kanssa mainio mojito edessä.


Sunnuntaipäivää vietettiin kulttuurinähtävyyksien parissa. Aboa Vetuksessa jaksan käydä vaikka kuinka monta kertaa. Tuntuu aina yhtä jännälle ajatella, että joku ihminen satoja vuosia sitten on seisonut niissä samoissa raunioissa, missä itse sunnuntaipäivääni vietän. Paikka sopii hyvin myös ihan pienten lasten kanssa kohteita etsiville. Se ei ole läkähdyttävän suuri ja monessa kohtaa saa itse kokeilla ja leikkiä esineillä.

Mielellämme olisimme myös käyneet Tuomiokirkossa, mutta helluntaipäivä oli ilmeisesti aiheuttanut muutoksia jumalanpalvelusaikatauluihin, emmekä päässeet lopulta eteistä pidemmälle.Turku on keväiselle kaupunkilomalle oikein mukava kohde ja sopivan lähellä, mutta silti selkeä irtiotto siitä tavallisesta. Seuraavan kerran pitää mukaan saada järjestelmäkamera, nyt mentiin taskuun sopivalla. Murrosikäisen graffiti-taiteilijan äitinä minuun kolahti alla näkyvä kadun varren sähkökaapista bongattu taideteos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)