lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kotiin kuskattua

Nämä eivät suinkaan ole kaikki yhdeltä retkeltä löytyneitä. Onneksi.Tällaisia kohokuvioituja Arabian pikkulautasia minulla oli jo pino ennestään. Nyt löytyi samaa sarjaa tarjoilulautanen.


Esteri Tomula suunnitteli tämän kuvioaiheen vuonna 1973 Arabia Wärtsilän 100-vuotisjuhlan kunniaksi valmistettuihin tuotteisiin. Harvinaisen isokokoinen kuppi tuon ajan tuotteeksi. Oikeastaan ihan muki.Oranssit jutut päätyvät nyt hanakasti meikäläisen koriin. Etualan kannu on ostettu jo aikaa sitten, mutta purkit takana ovat parin viikon takaisia Vermon hankintoja. Aarikan raitapurkkeja ei luultavasti voi koskaan olla liikaa. Vielä puuttuu värejä ainakin pari.


Tarjoilulautanan Arabian Riikka-sarjaa. Suunnittelija Anja Jaatinen-Winqvist.Tätä Longchampin pikkulaukkua onkin tullut käytettyä varsin ahkerasti. Juuri sopivan kokoinen kirppisreissuille. Sonia Rykielin raidallinen t-paita neonpinkkine koristeomenoineen oli todellinen löytö. Aarikan vanha sormus on minusta ihana, siitä huolimatta, että tuosta pallosta on kulunut hopeointi pois.
Valtaistuimeni puutarhassa. Sattuipa niin, että vuosia sitten eräältä äidin ystävältä ostamani vanha silkkitäkki on juuri samaa sävyä kuin tämän uusrenessanssityylisen nojatuolin verhoilukangas. Täkki oli myyjän vanhempien kihlajaislahja, joten sen täytyy olla jostain 40-luvulta.Oranssia ja villejä väriyhdistelmiä retrotäkissä. Juu, olin päättänyt, että en enää pääsääntöisesti osta täkkejä. Siis pääsääntöisesti.


Muistelen hämärästi, että näissä isoissa vanhoissa pulloissa olisi myyty tiskiainetta. Tämä vihreä lasi nyt vaan on niin kaunista kaikissa valo-olosuhteissa.


Gunvor Olin-Grönqvistin Suvi-sarjakokoelmaanikin olen onnistunut viime aikoina täydentämään muutamalla kynttilänjalalla.


Kaksi lähestulkoon samanlaista Arabian vanhaa soppakulhoa. Vain kädensijojen mallin on hieman erilainen. Näistä tulee hieno lisä Kisuprinsessan rippijuhlapöydän kattaukseen.


Esteri Tomulan Vegeta-sarjaa Finelille. Kannellinen säilytysrasia, jollaista olin haeskellut jo pidempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)