lauantai 28. tammikuuta 2012

Työnaisen lauantai

Poden jatkuvasti huonoa omaatuntoa kaiken ostamisesta. Se seikka, että ostan lähes kaiken kirpputoreilta ja sieltäkin vain kun halvalla saa, ei tee turhan ostamisesta yhtään sen ekologisempaa. Siksi olen koko ajan kahden vaiheilla, kannattaako tänne postata hyvistä kirpputorilöydöistä. En haluaisi ystäväpiirissäni leimautua  täysin ajattelemattomaksi maailmaa tuhoavaksi ostomaanikoksi.

Tänään oli kuitenkin niin tukevasti onni myötä Järvenpään kierroksella, että en malta jättää tätä väliin.


Puoli tusinaa Bertel Gardbergin Hackmanille v. 1958 suunnittelemia ruokalusikoita. Teräosa ruostumatonta terästä ja puuosa palisanteria. Meillä oli näitä lapsuudessani kotona ja muistin vieläkin tarkasti, miten hyvälle ja pehmeälle tuo palisanteri tuoksuu. Iittalan Kulku-sarjan kulhot löytyivät Prisman poistopöydältä puoleen hintaan. Joulun alla jo niitä katselin, mutta kun ei oikeasti tarvetta ollut, niin jäi täydellä hintaa ostamatta. Alle on katettu tänään kirpputorilta löytynyt puuvillainen vanha pöytäliina, johon on vihertävänkeltaisilla ja harmailla sävyillä kuvattuna Tukholman tärkeimmät nähtävyydet.
Vanhasta Arabian ravintolaposliinistakaan harvoin pääsen ohi, jos hinta ja laatu mielestäni kohtaavat. Näissä on mukana myös pieni pala paikallishistoriaa. Järvenpäässä ollut Osuuskaupan liike oli nimeltään Perhelä. Kaupan yläkerrassa oli kuulemma myös ravintola, ja siellä lienevät käytössä olleet nämä nimikkolautaset. KU kirjaimet kahvikupissa varmaan viittaavat Keski-Uuteenmaahan. Helsingin Osuuskaupan kuppi on iso ja todella jämerää posliinia, joten siinäpä oivallinen kaakaokuppi pakkaspäiville.


Jälleen yksi tiikkilautanen ja kaksi Kaj Franckin  ruskeata neliskulmaista lasilautasta. Näitä lasilautasia minulla on jo ennestään muutama turkoosina, joten sopivat hyvin niiden seuraan. Lisäksi löytyi vielä tiikkipäiset salaattiottimet ja kaksi pientä tarjoiluhaarukkaa niin ikään tiikkiä.

Viimeiset kymmenen vuotta olen vieroksunut ruskeata lasia, vaan nyt on tainnut tulla täyskäännös. Keittiön ikkunalle löytyi tänä talvena omista kätköistä vanhoja ruskeita ja vihreitä lasipulloja. Kun tänä aamuna aurinko niihin upeasti paisteli, niin hyvillä mielinhän sitä liikenteeseen lähti. Pakkasesta huolimatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)