sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Cobbin salaatti

Milleniumia silloin joskus historiassa vietimme meidän entisessä kodissamme kahden ystäväperheen kanssa. Lapset olivat pieniä, meilläkin 2- ja 3-vuotiaita, joten meno oli aikalailla toisenlainen.

Olin silloin syksyllä onnistunut hankkimaan jostain kirjakaupan alelaarista amerikkalaisen ruuan keittokirjan ja teemaksi valikoitui sitten juhlapöydässä Amerikka.

Kotiäitinä aikaa ruokien vääntämiseen oli. Muistan, että tarjolla oli ainakin Chicago Deep Dish Pizzaa, johon itse keitin myös tomaattikastikkeen sekä Cobbin salaattia ja New York Cheese Cakea. Muutakin varmasti oli, koska mieleen on jäänyt, että ruokaa oli PALJON ja sen laittamiseen käytin karkeasti pari päivää.

Noista ruokalajeista elämään on vahvimmin jäänyt tuo Cobbin salaatti. Sitä meillä tehdään monina hetkinä, kun halutaan vähän juhlistaa eloa. Usein vappuna ja uutena vuotena ainakin. Raaka-aineiden joukossa on monta supersuosikkia: pekoni, avokado ja homejuusto.

Tähän kuvaan päätyi salaatti vapun 2005 pöydästä. Kylläpä tuo aika vierii.

Itse teen salaattia aina tuplamäärän ja siihenkin vähän liioittelen noiden hyvien ainesten osuutta.

Cobb salad

1 kerä jäävuorisalaattia
1 tomaatti kuutioina
1 broilerin rintaleike paistettuna ja kuutioituna
4 viipaletta paistettua pekonia murusina
1 avokado kuutioina
1 kovaksi keitetty muna kuutioina
75 g sinihomejuustoa murusina

kastike:
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 tl sinappia
1 tl sokeria
0,75 dl punaviinietikkaa
1,5 dl oliiviöljyä

Huuhdo ja kuivaa salaatti. Revi salaatinlehdet pieneksi ja asettele laakeaan kulhoon. Asettele tomaatti, broileri, pekoni, avokado, muna ja homejuusto sektoreiksi salaatin päälle. Sekoita murskattu valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa. Lisää joukkoon sinappi, sokeri ja punaviinietikka. Vatkaa sitten öljy muiden aineiden joukkoon. Tarjoa kastike salaatin kera, mutta älä kaada sitä valmiiksi salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kuuntelen mielelläni, mitä mielessäsi liikkuu;-)